Ο Βασίλης Ζαγαρίτης πήρε την απόφαση να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να αποδεχθεί την πρόταση της Πάρμα. Ο μάνατζέρ του Πολ Κουτσολιάκος, με αρκετές διασυνδέσεις στη γειτονική χώρα, έφερε μια καλή πρόταση στον 19χρονο αριστερό μπακ ο οποίος αποφάσισε να την αποδεχθεί. Τα χρήματα που του δίνουν οι Ιταλοί είναι αρκετά και πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί ο Ζαγαρίτης.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο δεν θα βγει χαμένος από τη μεταγραφή αυτή αφού θα βάλει στο ταμείο του ένα ποσό της τάξης των 350 χιλιάδων ευρώ που αντιστοιχούν στα «τροφεία» του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Αυτός που… μαρτύρησε τη μεταγραφή είναι ο Λάζλο Μπόλονι σε δηλώσεις που έκανε. Ο Ρουμάνος προπονητής αναφερόμενος στον Ζαγαρίτη είπε:

«Με θλίβει που έφυγε ο Ζαγαρίτης. Έψαχνα τρόπο να τον προωθήσω ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας, όμως, επέλεξε έναν άλλον δρόμο. Σέβομαι την απόφασή του, δίχως να είμαι σύμφωνος εγώ.

Κατανοώ ότι θέλει να υπερασπιστεί το άμεσο συμφέρον του, αλλά πιστεύω ότι εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο για το συμφέρον του συλλόγου

Θα πω πάλι ότι έκανε την επιλογή του, η οποία δεν συνάδει με το συμφέρον του συλλόγου. Του εύχομαι κάθε καλό και κάθε επιτυχία, όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την απόφαση. Είναι επιλογή του, δεν έδωσε ευκαιρία σε εμάς.

Ο σύλλογος του έκανε γενναία προσφορά, αλλά εκείνος βρήκε κάτι άλλο. Τα συμφέροντα του συλλόγου και του παίκτη χωρίζουν. Εγώ υπερασπίζομαι αυτά του συλλόγου».