Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός και επέστρεψε στις νίκες. Με καθοριστικό στο παιχνίδι του τον Αϊτόρ και με σκόρερ τους Καρλίτος, με κεφαλιά στο 31’, και Παλάσιος, από σόλο στο 75’ οι «πράσινοι» κέρδισαν εύκολα τον ακίνδυνο επιθετικά Ατρόμητο και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έστω και με παιχνίδι περισσότερο.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός πήρε με το καλημέρα την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Η αργή μετάβαση και η μονοδιάστατη ανάπτυξη από αριστερά, με τους Αϊτόρ και Χατζηθεοδωρίδη, συν το ότι ο Ατρόμητος περίμενε στο μισό της δικής του πλευράς, δεν επέτρεψαν την δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στα καρέ του Γιαννιώτη.

Παρά μόνο μερικά «γεμίσματα» και κάποιες κάθετες, όλα ωστόσο χωρίς περαιτέρω… δράση και ουσία για το «τριφύλλι».

Όχι ότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βγουν σε κάποια αντεπίθεση, όπως… υπολόγιζαν, προκειμένου να απειλήσουν αυτοί, βέβαια, αλλά ακολουθούσαν το πλάνο τους με απόλυτη επιτυχία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αλλάξει πλευρά στον Αϊτόρ λίγο πριν το ημίωρο και ο Ισπανός εξτρέμ τον δικαίωσε άμεσα: στο 31’, έβγαλε «γλυκιά» σέντρα με το αριστερό, για τον Καρλίτος που κινήθηκε ανάμεσα σε Χατζηϊσαια και Στρούγγη, νίκησε με σκαστή κεφαλιά τον Γιαννιώτη κι έκανε παράλληλα το 1-0 για τον Παναθηναϊκό!

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά, ξανά από σέντρα του Αϊτόρ αυτή την φορά με το δεξί πόδι, ο Παλάσιος σούταρε ουσιαστικά πάνω στον Γιαννιώτη, στο δεύτερο δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων και να τελειώσει πρόωρα το ματς…

Στην επανάληψη, ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο γρήγορος, με υπαιτιότητα και του Ατρόμητου, ο οποίος αναγκάστηκε να πιέσει πιο ψηλά.

Αυτό άφησε βέβαια κενά στα μετόπισθέν του, με αποτέλεσμα πριν καλά-καλά συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός να φτιάξει δύο φάσεις για γκολ!

Με τον Αϊτόρ να καθυστερεί και να αστοχεί στο 48’ και τον Καρλίτος να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Γιαννιώτη, αμαρκάριστος με κεφαλιά, μετά από γέμισμα του Σάντσες από δεξιά στο 55ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη.

Με τους Χατζηθεοδωρίδη και Παλάσιος να δοκιμάζουν τα ρεφλέξ του Γιαννιώτη, που έβγαλε δύο επικίνδυνες φάσεις, διατηρώντας το… εύθραυστο 1-0.

Οι Περιστεριώτες γύρισαν το σύστημά τους σε 4-2-3-1, ψάχνοντας την ισοφάριση αλλά ήταν εκείνοι που δέχτηκαν τελικά και δεύτερο τέρμα…

Όταν με προσωπική ενέργεια του, ο Παλάσιος κινήθηκε παράλληλα με την ευθεία της μεγάλης περιοχης και κατάφερε να νικήσει με διαγώνιο σουτ τον Γιαννιώτη, στο 75ο λεπτό!

Κάπου εκεί, ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο παιχνίδι για ένα 10λεπτο και τον Σένκεφελντ και τον Γιώργο Παράσχο να είναι άτυχος, βλέποντας μια δική του αλλαγή, τον Γκαλβάο, να γίνεται… αλλαγή λόγω τραυματισμού σκάρτα 10 λεπτά μετά την είσοδό του.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Βέλεθ, Χατζηθεοδωρίδης, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (65’ Αλέξανδρόπουλος), Βιγιαφάνες, Παλάσιος (84’ Βιτάλ), Καρλίτος (66’ Μακέντα), Αϊτόρ (66’ Χατζηγιοβάνης).

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Στρούγγης (68’ Μπεντινέλι), Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Βασιλαντωνόπουλος, Σόλομον (79’ Ντένιτς), Χαρίσης (68’ Νάτσος), Καστεγιάνο, Σπιριντόνοβιτς, Κουλούρης, Μουνίθ (79’ Γκαλβάο, 88’ Τζαβίδας).

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης, Πέτρος Πάτρας

4ος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

Διαιτητής VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Διαιτητής ΑVAR: Λάζαρος Δημητριάδης