Η συνήθεια που έγινε… λατρεία! Ο Παναθηναϊκός με το αγαπημένο του σκορ (2-0) κέρδισε τον Άρη στο ντέρμπι της αγωνιστικής και ανέβηκε πάλι στην τετράδα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με κορυφαίους τους Παλάσιος-Αϊτόρ που πέτυχαν από ένα γκολ και έδωσαν ασίστ και τον Βιγιαφάνες να έχει πολύ καλή παρουσία πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς και το κυριότερο έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει πολλά περισσότερα πράγματα στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης από την πλευρά του δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο ημίχρονο, αφού στην επανάληψη-όπως παραδέχθηκε ο Άκης Μάντζιος-έκανε πολλά λάθη και ήταν επιπόλαιος στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κοντράρει τον Παναθηναϊκό.

Προβάδισμα με τον Παλάσιος

O Παναθηναϊκός έβγαλε διάθεση και ενέργεια στο ξεκίνημα του αγώνα, πιέζοντας ψηλά και περιορίζοντας στο μισό γήπεδο τον Άρη. Κάπως έτσι, εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο 14’ με ένα τέρμα που έχουμε δει αρκετές φορές φέτος πήρε προβάδισμα, με τον Χουάνκαρ να πλαγιοκοπεί από τα αριστερά, να κάνει το γύρισμα, τον Αϊτόρ να τσιμπάει και να του βγαίνει σε ασίστ για τον Παλάσιος, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Ο Άρης δεν πατούσε καλά, δεν κρατούσε μπάλα και δεν μπορούσε να απειλήσει, με τον Παναθηναϊκό να αγγίζει το δεύτερο τέρμα στο 37’ αλλά ο Κουέστα έβγαλε αρχικά τη σέντρα-σουτ του Αϊτόρ και ο Παλάσιος που πήρε το ριμπάουντ δεν βρήκε εστία από πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη και μοναδική τους φάση στο 45λεπτο, άγγιξαν την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του προωθημένου Μπεναλουάν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ και δοκάρι ο Αϊτόρ

Με μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά το πλασέ του Αϊτόρ από τα όρια της περιοχής σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα από τον πάγκο προσπαθώντας να φρεσκάρουν την ομάδα τους. Ό,τι και αν έκανε ο Μάντζιος, όμως, η εικόνα του Άρη δεν άλλαξε που είχε μείνει στο δοκάρι του Μπεναλουάν στο πρώτο μέρος. Το παιχνίδι είχε σκληρύνει και στο χορτάρι έπεφταν κορμιά λόγω της κρισιμότητής του. Τα λεπτά περνούσαν, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά για να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν έφτιαχναν φάση ούτε με… αίτηση με τον κορυφαίο του ματς, Αϊτόρ, να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Παλάσιος και με πλασέ, που κόντραρε στον Σούντγκρεν και κρέμασε τον Κουέστα, έγραψε το 2-0 κλειδώνοντας το τρίποντο για το τριφύλλι στο 83’.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (86’ Κώτσιρας), Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (86’ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (92’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος / 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν (85’ Σάκιτς), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Γκάνεα (53’ Μπερτόγλιο), Τζέγκο, Σάσα, Ιτούρμπε (62’ Μάνος), Εντιαγέ (85’ Χαϊροβιτς), Λούμορ, Λόπεθ.