Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο που ήθελε στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και παρέμεινε στη θέση του οδηγού στην κούρσα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επιβλήθηκε με 2-1 του Παναιτωλικού που αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» για τους πρωταθλητές.

Με αυτή τη νίκη ο Θρύλος έφτασε τους 20 βαθμούς σε 8 αναμετρήσεις και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής και βρίσκεται στο +4 από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (σ.σ έχει ένα ματς λιγότερο). Οι Ερυθρόλευκοι επικεντρώνονται πλέον στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Καραϊσκάκη (4/11) για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Προβάδισμα με Τικίνιο

Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα λεπτά του ματς πήρε τα ηνία και αναζήτησε τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Παναιτωλικός από την άλλη, με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησε να κρατήσει τους Πειραιώτες μακριά από τα καρέ του Μελίσσα. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα άνηκε στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στον Μασούρα. Στο 5’ ο διεθνής μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 13’ άνοιξαν το σκορ με τον Τικίνιο, μετά τη σέντρα του Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος εξτρέμ εκτέλεσε κόρνερ και ο Βραζιλιάνος στράικερ με κεφαλιά, μέσα από την καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-0.

Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν για να κάνουν το 2-0, αλλά αυτός που κατάφερε να σκοράρει ήταν ο Παναιτωλικός. Ο Βέργος βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, μετά τη βαθιά μπαλιά που του έκανε ο Ντουάρτε, βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ και με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και τον Παναιτωλικό να αμύνεται μαζικά. Στο 50’ ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων έκοψε σε κόρνερ.

Στο 54’ ο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, με τους Βαλμπουενά, Ανδρούτσο και Ελ Αραμπί να παίρνουν τις θέσεις των Μαντί Καμαρά, Λαλά και Ρόνι Λόπες. Στο 59’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε. Στο 61’ οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 1-2, αλλά ο Μελίσσας «εκτινάχθηκε» στο παραθυράκι του και απέκρουσε εντυπωσιακά την εξαιρετική κεφαλιά του Μασούρα.

Στο 65’, σε μια φάση που έβγαζε… μάτια, ο Μελίσσας έπεσε με δύναμη πάνω στον Ματιέ Βαλμπουενά και γκρέμισε τον Γάλλο μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού. Παρότι ήταν μια πεντακάθαρη περίπτωση πέναλτι, ο Φωτιάς χρειάστηκε να δει το βίντεο, πριν δείξει το σημείο της άσπρης βούλας.

Ο Ελ Αραμπί στο 69’ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, δεν λάθεψε απέναντι στον Μελίσσα και έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Στο 80’ οι τελικές ήταν 17-4 υπέρ των Πειραιωτών, με τον Πέδρο Μαρτίνς στο 82’ να κάνει μια ακόμα αλλαγή, με τον Κούντε στη θέση του Τικίνιο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους. Στο 90’ ο Πορτογάλος έριξε στο ματς και τον Σισέ αντί του Αγκιμπού Καμαρά, με τον Ολυμπιακό να κρατάει με σχετική ευκολία το υπέρ του 1-2 και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά να βρίσκει νικήτρια την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνιες, Μπακαδήμας (84′ Καρέλης), Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76′ Αποστολάκης), Βέργος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά (54′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (54′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (90’+5′ Σισέ), Μασούρας, Ρόνι Λόπες (55′ Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82′ Κούντε).