Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Παλινωδίες και ερασιτεχνισμοί

-Οι αστειότητες με την τιμή διάθεσης κατά το placement της ΕΤΕ – Άλωση της Εθνικής Τράπεζας από hedge funds και κερδοσκόπους – «Ξεροκόμματο» για τους Έλληνες επενδυτές – Στα κάγκελα Μεγάλου, Ψάλτης και Καραβίας για τους χειρισμούς που προκάλεσαν μεγάλες πιέσεις στις μετοχές των Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank

ΔΕΗ: Από «κάδος» ρουσφετιών και άντρο τοξικών συνδικαλιστών, σε top επενδυτικό story

-Εξυγίανση, συμμάζεμα, κεφαλαιακή ενίσχυση και στρατηγικές εξαγορές αλλάζουν όλο το ενεργειακό οικοσύστημα – Ράλι +867% για τη μετοχή από το 2019!

Η «χρυσή» 12άδα του FTSE 25

-Έδωσε αποδόσεις από 10,60% έως 66,40% το 9μηνο του 2024 στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Ενέργεια και τράπεζες κυριάρχησαν στον Large Cap – Γιατί ανεβαίνει «πίστα» ο ενεργειακός τομέας με εξωστρέφεια, deals και μεγάλα projects!

ΜΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: Ούτε οι πορτοφολάδες δεν έχουν τόσα παρατσούκλια

– Ο τεχνοκράτης CEO που αποκαλείται «Ντιστεγκές» (νάρκισσος, εγωπαθής, κομψευόμενος), Ντιντής (από τους αδερφούς Κυπρίους), Πιρουέτας ή Λουδοβίκος!

Η ψήφος εμπιστοσύνης του ομίλου Κοπελούζου προς την ΔΕΗ και την μετοχή της

-Το γεγονός ότι η επιχειρηματική οικογένεια, που γνωρίζει όσο κανείς επί σειρά ετών την αγορά ενέργειας, απέκτησε το 1,5% της ΔΕΗ στην υψηλότερη τιμή (12,21 ευρώ) έχει τη δική του σημειολογία!

Αποκάλυψη: Τηλεφωνική συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιβάν Σαββίδη

-Ο Ρωσοπόντιος ολιγάρχης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων σε ΟΛΘ και Πόρτο Καρράς! – Μίλησαν απευθείας πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό! Ο μεγαλοεπιχειρηματίας όσον αφορά στο Open θα πειθαρχήσει στις βουλές και επιδιώξεις του πρωθυπουργού!


Τα παϊδάκια στις ταβέρνες, οι καραμούζες και τα κομφετί στην Ρηγίλλης (λες και ήρθαν οι… Απόκριες) και ο ανασχηματισμός που έρχεται αρχές του 2025 – Η νέα δομή του Μ. Μαξίμου – Ηχηρές επιστροφές και θορυβώδεις αποχωρήσεις!


Οι ατσίδες της Επ. Ανταγωνισμού, οι «συμπτώσεις» και το βαρύ πρόστιμο των 9,2 εκατ. στην Μότορ Όιλ, 16 μήνες μετά τον έλεγχο και αφού απέβη άκαρπο το ραντεβού Κυρ. Μητσοτάκη – Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ)!


Το χοντρό «πλάκωμα» Π. Μυλωνά και κορυφαίου fund manager επενδυτικού κολοσσού με ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά, με φόντο το εύρος της τιμής διάθεσης στο placement της Εθνικής Τράπεζας!


Μετά την Attica Bank τώρα ο Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ΓΕΚ Τέρνα, κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Πελοπόννησο – Ποια σκοπιμότητα κρύβεται από πίσω;

+ ART business

  • Δημοπρασία σπάνιων βιβλίων, εγγράφων και χαρακτικών
  • H μετάβαση στον κλασικισμό του φωβιστή Αντρέ Ντεραίν
  • Μαγικό, διαδραστικό ταξίδι στην αρχαιότητα

 

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 

Διαβάστε ακόμη: