Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά μαχητικός στη Γερμανία, αλλά η ρεβάνς με τη Λεβερκούζεν έληξε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) και οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με ψηλά το κεφάλι από τα playoffs του Champions League.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-2-3-1 με τον Τζολάκη κάτω από την εστία και την τετράδα της άμυνας την αποτελούσαν οι Ορτέγκα, Πιρόλα, Ρέτσος και Ροντινέι.
Ο Ντάνι Γκαρθία και τον Μουζακίτη να ξεκινούν στον άξονα και τον Έσε μπροστά τους. Ο Τσικίνιο με τον Ζέλσον Μάρτινς βρίσκονταν στα άκρα και ο Ταρέμι στην κορυφή. Από την άλλη η Λεβερκούζεν ξεκίνησε με 3-4-3 και τον Μπλάσβιτς στο τέρμα.
Στην τριάδα της άμυνας βρίσκονταν οι Κουάνσα, Άντριχ και Ταμπσόμπα, ενώ στον άξονα ήταν ο Παλάσιος με τον Γκαρθία και στα πλάγια ο Βάθκεθ με τον Γκριμάλντο. Ο Χόφμαν με τον Μάσα ξεκίνησαν στα «φτερά» της επίθεσης και ο Σικ στην κορυφή της επίθεσης.
H ροή του αγώνα

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν ρυθμό και στιγμές με τις Ασπιρίνες να χάνουν τρεις καλές στιγμές με τον Χόφμαν και τον Σικ. Ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σουτ του Τσικίνιο εκτός περιοχής που πέρασε πάνω από την εστία στο 7ο λεπτό. Ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε με τους Ερυθρόλευκους να προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη στιγμή που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην άμυνα της Λεβερκούζεν. Στο 28′ ήρθε αυτή η στιγμή με τον Ζέλσον όμως να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα λάθος στην άμυνα των Γερμανών, καθώς μέσα στην περιοχή του έφυγε το κοντρόλ σε πάσα του Ντάνι Γκαρθία.
Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από το 65′ έγιναν ακόμα πιο πιεστικοί στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας προβλήματα στην ανάπτυξη της Λεβερκούζεν. Στο 71′ οι Ασπιρίνες έκαναν το δεύτερο σουτ στο δεύτερο μέρος με τον Γκριμάλντο το οποίο δεν απείλησε τον Τζολάκη. Ένα λεπτό μετά ο Αντρέ Λουίς, που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά πριν, δοκίμασε ένα μακρινό σουτ χωρίς όμως κι αυτό να απειλήσει τον Μπλάσβιτς. Στο 89′ ήρθε μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Σιπιόνι να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις υπήρξε ακόμα μια ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Σικ βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη αλλά αστόχησε.
Διαβάστε ακόμη:
- CrediaBank: Στρατηγική επανεκκίνηση με ΑΜΚ 300 εκατ. ευρώ
- LNG: Τέσσερις μακροχρόνιες συμφωνίες εξασφάλισε η Atlantic SEE LNG Trade
- S&P για Metlen: Ισχυρό το μεσοπρόθεσμο growth outlook – Προσωρινές οι αποκλίσεις
- ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η απόσχιση του κλάδου τυχερών παιγνίων και η αλλαγή επωνυμίας