Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν σε έκρηξη στην επαρχία Κιμπέρ-Πανκτούνκβα στο Πακιστάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργάνωσε το ισλαμιστικό κόμμα Jamiat Ulema-e-Islam – Fazl (JUI), το οποίο είναι γνωστό για τις σχέσεις του με το σκληροπυρηνικό πολιτικό Ισλάμ στην  περιοχή του Μπατζάουρ.

Τοπικοί αξιωματούχοι λένε πως μεταξύ των νεκρών είναι και ο σκληροπυρηνικός κληρικός και πολιτικός ηγέτης του JUI, Maulana Ziaullah.

Όπως μεταδίδει το BBC η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, 30/7 στο Μπατζάουρ, στα βορειοδυτικά του Πακιστάν, όπου πραγματοποιούσε συγκέντρωση το JUI, ήταν πολύ ισχυρή.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανόn να αυξηθεί. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τα αίτια της έκρηξης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η περιοχή έχει γεμίσει ασθενοφόρα να μεταφέρουν τραυματίες σε νοσοκομεία στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνκουα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Οι αρχές έχουν κηρύξει το νοσοκομείο της περιφέρειας σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με μία αναζωπύρωση των επιθέσεων ισλαμιστών ενόπλων από την προηγούμενη χρονιά, όταν κατέρρευσε μία συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των Πακιστανών Ταλιμπάν (Tehreek-e-Taliban Pakistan -TTP) και του Ισλαμαμπάντ.

Η οργάνωση TTP υποστηρίζει ότι είναι έμμεσα συνδεδεμένη με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε ακόμη: