Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου.

Η απεργία των εργαζομένων έχει να κάνει με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν οι εφημερίες, με στόχο τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο παιδιών.

Παίδων Πεντέλης: Απεργούν οι εργαζόμενοι – Ποια είναι τα αιτήματά τους

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων της Πεντέλης ζητούν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης και του εμβολιαστικού κέντρου πραγματοποίησαν συνέλευση, παρουσία του προέδρου και του ΔΣ της ΕΪΝΑΠ, όπως και του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ, και από τη στιγμή που το υπουργείο Υγείας «εμμένει στη στάση του υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ωρες εφημερίες», αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου:

«Μετά την πρωτοφανή και αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υγείας στις 06/01/2022 να ανασταλούν οι εφημερίες του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, διενεργήθηκε σήμερα 12/01/2022 συνέλευση των εργαζομένων παρουσία της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, καθώς και μελών του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ.

Αποφασίστηκε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων με τον Υπουργό Υγείας.

Μετά την εμμένουσα στάση του Υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ωρες εφημερίες, αποφασίζουμε:

24ωρη απεργία στις 13/01/2022 του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου), ζητώντας:

  • Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
  • Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης».