Μια πρόσφατη μελέτη που επικεντρώθηκε σε επιδείξεις βίας σε ταινίες και παραστάσεις κινουμένων σχεδίων, αποφάνθηκε ότι σε σχεδόν εννέα περιπτώσεις ανά ώρα διαπιστώθηκε βαρβαρότητα ή πόνος, σε χαρακτήρες, του περιεχομένου των προγραμμάτων αυτών.  Οι μελετητές πιστεύουν ότι εμφανίζουν υπερβολική βία για το πολύ νεαρό κοινό τους.

Η μελέτη ερεύνησε έξι παιδικές τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένου του Paw Patrol καθώς και 10 ταινίες, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Toy Story 3, Frozen και Finding Dory. Όλοι είχαν κοινό ηλικίας τεσσάρων έως έξι ετών. Υπήρξαν 454 περιστατικά πόνου εντός 52 ωρών, με 79% των περιστατικών να είναι βίαιοι τραυματισμοί των χαρακτήρων των προγραμμάτων, σύμφωνα με την μελέτη.

Οι ψυχολόγοι που ηγήθηκαν της κοινής μελέτης μεταξύ Βρετανίας και Καναδά έκριναν ότι τα ευρήματά τους ήταν «σοκαριστικά», με μόνο τις μισές από τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις να προκαλούν συμπάθεια και πολύ λίγη ενσυναίσθηση ειδικά, στους χαρακτήρες των αγοριών. Διαπίστωσαν συγκεκριμένα, ότι τα αγόρια συνήθως υπέστησαν βία περισσότερο κατά τη διάρκεια των σκηνών που ανέλυσαν, με τις σκηνές να δείχνουν πολύ λίγη, όπου υπήρχε, συμπάθεια.