Στις πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τον εμβολιασμό αναφέρθηκαν και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

Από την πλευρά της, η κ. Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» εξέφρασε πως «Νομίζω πως και ο Παύλος ο Πολάκης πρέπει να πάει να εμβολιαστεί, γιατί όπως είπε, οι κόρες του έχουν εμβολιαστεί. Εγώ αυτό είδα που το επεσήμανε, εκτός αν κάνω λάθος. Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε. Και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί από την οικογένειά του να πήγαν να εμβολιαστούν και ο ίδιος να αντιδρά έτσι που είναι και γιατρός».

«Δεν είναι σωστός ως γιατρός, να πάει να εμβολιασθεί»

«Εγώ με τον κ. Πολάκη έχω συνεργαστεί και με τον κ. Ξανθό, λογικό είναι ως συνδικαλιστές, είχαμε συναντήσεις. Και δεν προσέξατε κάτι που είπε, πιστεύω ήταν μια αντίδραση Πολάκη, επειδή εμείς τον γνωρίζουμε. Θα πρέπει λοιπόν, να πάει άμεσα να εμβολιασθεί. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνει. Δεν είναι σωστός, ως γιατρός μιλάω, δεν με ενδιαφέρει ως πολιτικός, και οφείλει απέναντι στους ασθενείς του να πάει να εμβολιασθεί και να σταματήσει η συζήτηση εδώ, όπως έκανε και ο πρώην υπουργός, ο κ. Ξανθός που πήγε μεταξύ των πρώτων και έδωσε και το παράδειγμα. Αυτό οφείλει να το κάνει επειδή ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας», τόνισε, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί από το 02.30:

«Δεν συμφωνώ καθόλου…»

Η κ. Λινού από τη μεριά της, εξέφρασε στο OPEN, πως «δεν συμφωνώ καθόλου. Δεν υπάρχει ερώτημα πλέον ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο κύμα της πανδημίας σε ολόκληρη την υφήλιο είναι η χρήση των εμβολίων. Δεν έχουμε άλλο τρόπο, το δοκιμάσαμε, ξέρουμε τι γινόταν πριν την έναρξη των εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο και σε χώρες πολύ αναπτυγμένες και πλουσιότερες από εμάς. Δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε».

Και σε ερώτηση για το τι θα έκανε αν λάμβανε εκείνη αποφάσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, η απάντησή της ήταν ξεκάθαρη: «Θα αποφάσιζα όχι μόνο να εμβολιαστούμε αλλά θα έκανα τεράστιες προσπάθειες για ιχνηλάτηση και των νέων στελεχών, ακόμα πιο στοχευμένο εμβολιασμό ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουμε μεγάλη διασπορά. Υπάρχει κίνδυνος αν έρθουν νέα στελέχη να έχουμε μεγαλύτερη διασπορά».