Ένα δυσάρεστο περιστατικό επισκίασε το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες στη Βουδαπέστη.

Η 25χρονη Αμερικανίδα αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Anita Alvarez είχε μόλις ολοκληρώσει το ελεύθερο σόλο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου όταν λιποθύμησε και άρχισε να βυθίζεται στον πάτο της πισίνας.

Η προπονήτριά της Andrea Fuentes, συνειδητοποίησε γρήγορα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και βούτηξε με τα ρούχα για να τραβήξει την αθλήτρια στην επιφάνεια και στην συνέχεια στο πλάι της πισίνας μαζί με έναν βοηθό της διοργάνωσης.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Anita Alvarez λιποθύμησε μέσα στο νερό και βρέθηκε στον πάτο της πισίνας

Η Anita Alvarez μεταφέρθηκε από εκεί στο ιατρικό κέντρο της πισίνας και η Team USA εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση, γνωστοποιώντας πως η αθλήτρια είναι καλά στην υγεία της.

Η αθλήτρια δείχνει ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθούν τα «αίτια» του συγκεκριμένου επεισοδίου.

Η προπονήτρια της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντρεα Φουέντες, μίλησε για το συμβάν, αποκαλύπτοντας πως για δύο ολόκληρα λεπτά η 25χρονη δεν ανέπνεε, ενώ κατέθεσε πως παρότι φώναξε τους ναυαγοσώστες εκείνη δεν αντέδρασαν.

«Φώναξα στους ναυαγοσώστες να πηδήξουν αλλά δεν το έκαναν, δεν αντέδρασαν. Δεν είδα κανέναν να έρχεται, οπότε πήδηξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και κολύμπησα προς την Ανίτα.

Κανονικά όταν τελειώνεις μια χορογραφία είσαι τόσο κουρασμένος που το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να αναπνεύσεις, το χρειάζεσαι. Αλλά η Ανίτα πήγε στον πάτο, δεν ήταν φυσιολογικό.

Ποτέ δεν είχα κολυμπήσει τόσο γρήγορα στη ζωή μου, ούτε όταν ήμουν Ολυμπιονίκης. Νομίζω ότι τουλάχιστον για δύο λεπτά ήταν χωρίς αναπνοή επειδή οι πνεύμονές της είχαν γεμίσει νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε ένα καλό μέρος. Έβγαλε το νερό, έβηξε και στο τέλος είχε μείνει τρόμος», δήλωσε συγκλονισμένη στο RAC1.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Anita Alvarez λιποθύμησε μέσα στο νερό και βρέθηκε στον πάτο της πισίνας

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Guardian, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ηAnita Alvarez λιποθυμά στην πισίνα, καθώς παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς στην Ισπανία πέρυσι, όταν ξανά η προπονήτριά είχε πηδήξει με τα ρούχα στην πισίνα για να τη σώσει.

Η 25χρονη κολυμβήτρια είναι εκτός κινδύνου και η κατάσταση της υγείας της θα αξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες για προσδιοριστούν τα αίτια του δεύτερου λιποθυμικού επεισοδίου που είχε μέσα σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.