Το απόγευμα της έκτης μέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη, περιλαμβάνει τον μεγάλο τελικό του μήκους ανδρών στον οποίο ο Μίλτος Τεντόγλου συμμετέχει ως ένα από τα φαβορί του αγώνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους πέρασε στον τελικό με 8.25μ., στην τρίτη του προσπάθεια όμως όπως έχουμε καταλάβει πολύ καλά ο ίδιος είναι ένας διαφορετικός αθλητής όταν έρχεται η στιγμή του τελικού και της διεκδίκησης ενός μεταλλίου.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο κληρώθηκε να πηδήξει ένατος από τους 12 συμμετέχοντες, με τον Τζαμαϊκανό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 Τάτζαϊ Γκέιλ να πηδά πρώτος και τον συμπατριώτη του, Γουέινι Πίνοκ, που εντυπωσίασε στον προκριματικό με το άλμα του στα 8.24μ., να πηδά μετά τον Τεντόγλου.

«Θα είναι δύσκολος αγώνας»

Ο Τεντόγλου αποκάλυψε ποιοί από τους αντιπάλους του θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλες επιδόσεις και να βρεθούν στο βάθρο:

«Περισσότερο ποιους υπολογίζουμε; Θα έλεγα τον Πίνοκ, τον Εχάμερ, τον Γκέιλ και τον Γουάνγκ ο οποίος έκανε προκριματικό σαν εμένα, με το τρίτο άλμα μπήκε. Με 8.34μ. όμως, το έσωσε στο τέλος και αυτό είναι respect από μένα. Και πάντα τον Μόντλερ.  Θα είναι δύσκολος αγώνας».

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 20:30

 

Μίλτος Τεντόγλου για τον στόχο στο Παγκόσμιο στίβου: «Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό»

Διαβάστε ακόμη: