Στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, έχουμε το Facebook, το Instagram, το Twitter και το Tiktok, έτσι ώστε οι πολίτες του κόσμου να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Στην Κίνα όμως δεν επικοινωνούν με τις γνωστές μας εφαρμογές οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα του 1,4 δις, αλλά με μια δικιά τους βασική εφαρμογή, το WeChat.

WeChat

Το WeChat είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή στην Κίνα, γνωστή ως «Super App» και είναι το κοινωνικό δίκτυο που κάνει τα πάντα. Από instant, messaging, on-line shopping, μέχρι και διαχείριση οικονομικών.

Οι Κινέζοι ζουν κυριολεκτικά μέσα από το WeChat, το οποίο έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες το μήνα.

Το καινούργιο feature του WeChat είναι το WeChat channel, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε δημιουργούς περιεχομένου να ανεβάζουν short videos.

Κάπου εδώ έχουμε τη συμμετοχή Ελλήνων, με μια παγκόσμια πρωτιά, καθώς οι Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού στην Κίνα αδελφές Ερωτοκρίτου, είναι οι πρώτες γυναίκες εκτός Κίνας, που φιλοξενήθηκαν στο WeChat, με ένα short video, που ζήτησαν οι Κινέζοι

Greek Twins

Οι Greek Twins, οι Ελληνίδες Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού, δημιούργησαν ένα video αφιέρωμα στη ζωή και την προσπάθειά τους, το οποίο παρακολούθησαν εκατομμύρια Κινέζοι μέσω του WeChat channel.

Για την ιστορία, η Μαριάννα και η Σοφία Ερωτοκρίτου έκαναν γυρίσματα στην Αθήνα (στο σπίτι τους) και στη Σαντορίνη για να δείξουν τις ομορφιές της χώρας μας.