Η εταιρεία παραγωγής ταινιών Φίνος Φιλμ ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, ένα βίντεο με απόσπασμα από ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, ως αφιέρωμα στους εκπαιδευτικούς.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, η Φίνος Φιλμ ξεχώρισε μια σκηνή της ταινίας «Νόμος 4000».

Σε αυτή, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ακούγεται να λέει στους μαθητές του: «Αν δεν σ’ αρέσει αυτό το σύστημα, πες του πατέρα σου να σου πάρει καθηγητή στο σπίτι».

Η λεζάντα της ανάρτησης αναφέρει: «”Αν δεν σ’ αρέσει αυτό το σύστημα, πες του πατέρα σου να σου πάρει καθηγητή στο σπίτι” λέει ο Βασίλης Διαμαντόπουλος στους μαθητές του στον “Νόμο 4000″εν έτη 1962. Πενήντα χρόνια μετά, ο Διαμαντόπουλος παραμένει επίκαιρος».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Finos Film (@finosfilm_official)

 

Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Σήμερα, 5 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, η οποία καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO, με σκοπό να τιμήσει τους δασκάλους και όλους τους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως και να υπενθυμίσει τη σημαντική τους συνεισφορά στην κοινωνία. Είναι μια ημέρα που αναγνωρίζει τον ανεκτίμητο ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη των νέων παιδιών και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μελλοντικών πολιτών.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στους δασκάλους και δασκάλες των πληγέντων περιοχών, και ιδιαίτερα της Μαγνησίας, που παρά τις καταστροφές που επέφεραν οι κακοκαιρίες, κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίζουν τους μαθητές και μαθήτριές τους.

Διαβάστε ακόμη: