Aμερικανός δημοσιογράφος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του πολέμου, λίγο έξω από το Κίεβο. Ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την κατάσταση του ρεπόρτερ του δικτύου Fox News.

Ανακοινώνοντας την είδηση στον τηλεοπτικό αέρα, ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής ”America Reports”, Τζον Ρόμπερτς, δήλωσε ότι προσώρας «υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για το θέμα, όμως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία και να διαλευκανθεί η εικόνα».

Λίγο νωρίτερα, η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είπε ότι δημοσιογράφος της Δύσης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες αφότου ο 51χρονος σκηνοθέτης, Μπρεντ Ρενό, έπεσε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι στην πόλη Ιρπίν, σύμφωνα με την αστυνομία του Κιέβου, γράφοντας τον τραγικό επίλογο σε ένα ντοκιμαντέρ του, αφιερωμένο αυτή τη φορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το οποίο, ωστόσο, έμεινε στην μέση.

Την τραγική είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής, Αντρέι Νεμπίτοφ με ανάρτησή του στο Facebook, επιβεβαιώνοντας πως η αποστολή των δημοσιογράφων δέχθηκε ρωσικά πυρά. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Κιέβου υποστήριξε ότι εκτός του Μπρεντ Ρενό, ένας ακόμα δημοσιογράφος τραυματίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στο Ιρπίν.

Η είδηση του θανάτου του Αμερικανού σκηνοθέτη, Μπρεντ Ρενό έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου, με τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν να δηλώνει πως θα συνομιλήσει με συμμάχους και εταίρους, για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον αναφερόμενο θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, κοντά στο Κίεβο.