Στη Μαριούπολη στο εργοστάσιο Αζοφστάλ οι τελευταίοι Ουκρανοί μαχητές παραμένουν στις θέσεις τους και δηλώνουν έτοιμοι να πεθάνουν παρά να σταματήσουν να πολεμούν τους Ρώσους.

Η χαλυβουργία Αζοφτάλ είναι το τελευταίο «οχυρό» στη Μαριούπολη, την πόλη – κλειδί στη νότια Ουκρανία μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, η οποία έχει ισοπεδωθεί από τους Ρώσους στο μεγαλύτερο τμήμα της.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για όσο είμαστε ζωντανοί προκειμένου να απωθήσουμε τους Ρώσους κατακτητές» ξεκαθάρισε ο Σβιάτοσλαβ Παλάμαρ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Αζόφ, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σφοδρούς βομβαρδισμούς». Ο Ουκρανός μαχητής απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στην εκκένωση των τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών από το εργοστάσιο στη Μαριούπολη.

«Η παράδοση δεν είναι επιλογή για μας. Εξάλλου, οι πιθανότητες να βγούμε ζωντανοί, αν παραδοθούμε, είναι μηδενικές» ξεκαθάρισαν, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν ακόμα δεκάδες άμαχοι στα υπόγεια των εγκαταστάσεων σε αυτήν τη χαλυβουργία που παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.