search

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αρνείται ότι εκτέλεσε Ρώσους αιχμάλωτους πολέμου

«Αυτή η βάναυση δολοφονία δέκα Ρώσων στρατιωτικών δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό έγκλημα πολέμου»

Ουκρανία: Αρνείται ότι εκτέλεσε Ρώσους αιχμάλωτους πολέμου

Ο Ντμίτρο Λούμπινετς, ο οποίος είναι υπεύθυνος του ουκρανικού κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Μόσχας για περιστατικό «εκτέλεσης» «Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου».

Είπε ότι στο συμβάν αυτό οι Ουκρανοί στρατιώτες αμύνονταν κατά των Ρώσων στρατιωτών που υποδύθηκαν ότι παραδίδονται για να ανοίξουν πυρ εναντίον των Ουκρανών.

Ο Λούμπινετς, μάλιστα, δήλωσε ότι τα αποσπάσματα του βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα ως απόδειξη ότι το Κίεβο εκτέλεσε Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου δείχνουν στην πραγματικότητα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες υποδυόμενοι ότι παραδίδονται διέπραξαν έγκλημα πολέμου ανοίγοντας πυρ κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

Έτσι, προχώρησε σε μια δήλωση στη Telegram όπου έγραψε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες του περιστατικού αυτού «δεν μπορούν να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου».

Ενώ συμπλήρωσε «Οσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την προστασία της διεθνούς νομοθεσίας για να σκοτώσουν πρέπει να τιμωρούνται».

Η Ρωσία κατηγόρησε την Παρασκευή την Ουκρανία για την εκτέλεση περισσότερων των δέκα Ρώσων στρατιωτών που «είχαν καταθέσει τα όπλα», καταγγέλλοντας «έγκλημα πολέμου» με βάση βίντεο που είχαν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση αυτή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ήταν μια απάντηση σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο υποστηρίζει ότι δείχνει την εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως ούτε το βίντεο, ούτε τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Αυτή η βάναυση δολοφονία δέκα Ρώσων στρατιωτικών δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μοναδικό έγκλημα πολέμου», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε ακόμη: