Στα 17,1 ευρώ από 16 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ  Eurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση «Hold».

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές,  ο ΟΤΕ εξακολουθεί να υπεραποδίδει τόσο έναντι των εγχώριων τίτλων (εκτός χρηματοοικονομικού τομέα) όσο και από τον ευρύτερο κλάδο των τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, σημειώνοντας κατά 2% υψηλότερη απόδοση από τις αρχές του έτους (κλάδος τηλεπικοινωνιών της ΕΕ στο -1%), σημειώνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αυτό επιτεύχθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία οι προσδοκίες για τις αποδόσεις των μετόχων αναθεωρήθηκαν ελαφρώς προς τα κάτω (δεδομένης της ετήσιας αύξησης κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του αναβαθμισμένου σχεδίου ανάπτυξης FTTH).

Εκτός από τη σταθερή λειτουργική απόδοση και τα ισχυρά αποτελέσματα του 2021, η τιμή της μετοχής θα έπρεπε να υποστηριχθεί και από την πώληση της Telecom Romania.

Έτσι, ο ΟΤΕ κατάφερε να κλείσει το χάσμα αποτίμησης EV/EBITDA έναντι του κλάδου τηλεπικοινωνιών της ΕΕ τους τελευταίους μήνες (παρά το γεγονός ότι κινήθηκε σε ένα μικρό discount), ενώ προσφέρει παρόμοια απόδοση FCF.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ενώ δεν αναμένονται άμεσα σημαντικοί δομικοί καταλύτες για επαναξιολόγηση της μετοχής, ο ΟΤΕ ενδέχεται να υπεραποδώσει των υπόλοιπων ελληνικών μετοχών στο σενάριο κλιμάκωσης της γεωπολιτικής διαμάχης.

 H χρηματιστηριακή εταιρεία αναβαθμίζει κατά 2% έως 3% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη EBITDA της περιόδου 2022 – 2024, ενώ προβλέπει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 2% έως 2,5% για την περίοδο 2022 – 2026, με τις επιστροφές προς τους μετόχους να κυμαίνονται στα 500 – 560 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, ήτοι αποδόσεις 7% – 8%.