Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε σε μείζον θέμα, τις προηγούμενες ημέρες, το γεύμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, στην οικία του βουλευτή Στεφανάδη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο νησί για την πορεία των εμβολιασμών, ξεχνώντας, μάλλον, το τραπέζι που είχε ο Αλέξης Τσίπρας προ ημερών στην Πάτρα.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε και ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, στη Βουλή, με θέμα: «Παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί σε τραπέζι με 30 άτομα, προ ημερών, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάτρα. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της Αχαΐας και εκπροσώπους επιχειρήσεων και εργαζομένων. Στο πλαίσιο της περιοδείας του βρέθηκε στο εστιατόριο «Ναύτοικο», στο Ρίο, όπου χαιρέτησε, συνομίλησε και συνέφαγε με άλλα τριάντα άτομα. 

Σημειώνεται δε ότι το εστιατόριο άνοιξε, παρά το lockdown στην εστίαση, τοποθέτησε τραπέζια, ενώ απαγορεύονται ακόμη και οι όρθιοι πελάτες (με πολύ υψηλά, μάλιστα, πρόστιμα για τη συγκεκριμένη παράβαση), προκειμένου να υποδεχθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους παρακαθήμενους.

Το best.gr δημοσιεύει εικόνες, όπου διακρίνονται και άτομα που έχουν βγάλει τη μάσκα για να χαιρετήσουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Το συμβάν έφερε σήμερα στην επιφάνεια ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος ξιφούλκησε κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ο κ. Τσίπρας στην Πάτρα πού έφαγε, κ. Γιαννούλη; Πήρε ταπεράκι; Αλλά εμείς δεν κάνουμε το ίδιο επίπεδο δημόσιου διαλόγου με εσάς, δεν αναδείξαμε τότε το γεγονός», είπε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ρωμανός στον Χρήστο Γιαννούλη, απαντώντας στις αιτιάσεις για το τραπέζι του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πανικός της ΝΔ για το φιάσκο με το κορωνογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία μαζί με ακόμα 40 άτομα κουστωδία οδηγεί σε τραγελαφικές δικαιολογίες», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «μετά τα τηλεφωνήματα σε ΜΜΕ για να αποκρύψουν την είδηση και τις γραπτές εντολές στην ΕΡΤ για να μην προβάλλουν το βίντεο, σήμερα στη ΝΔ βαφτίζουν με καθυστέρηση ενός μήνα “τραπέζωμα” τη σύσκεψη που είχε ο κ. Τσίπρας στην Πάτρα με δέκα επιχειρηματίες της πόλης, παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους». «Σίγουρα δεν ήταν γλέντι σε φιλικό σπίτι, σίγουρα δεν συνοδευόταν από τσαμπούνες», προσθέτει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει επιπλέον ότι «οι δικαιολογίες της ΝΔ για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη είναι για τα πανηγύρια. Και σίγουρα όχι για τα ικαριώτικα που είναι ωραία».