Στο πλαίσιο αυτό, ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης έστειλε ένα γράμμα στους γονείς της δολοφονημένης κοπέλας του Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε πολλές φορές μέσα από μια πόρτα τουαλέτας στο σπίτι του, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

Στη Νότια Αφρική, οι κρατούμενοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών πριν προχωρήσει η ακρόαση για την αποφυλάκισή τους, γι’ αυτό κι ο Όσκαρ Πιστόριους έστειλε τη σχετική επιστολή στους γονείς της αδικοχαμένης Ρίβα Στέενκαμπ.

πιστολιους

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια της δολοφονημένης κοπέλας δεν μπορούσε να πιστέψει στο γεγονός ότι ο Πιστόριους μπορεί να αποφυλακιστεί σε λίγες μέρες, καθώς νόμιζαν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει τον Μάρτιο του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όσκας Πιστόριους καταδικάστηκε για τον φόνο το 2015 κι έχει εκτίσει το ήμισυ της 13χρονης ποινής του, γι’ αυτό κι έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί υπό όρους.

πιστολιους4

Μια ακρόαση αποφυλάκισης είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο μήνα, αλλά ακυρώθηκε, εν μέρει επειδή δεν είχε κανονιστεί συνάντηση μεταξύ των γονιών του Πιστόριους και των Στέενκαμπ. Η ημερομηνία για νέα ακρόαση δεν έχει οριστεί ακόμη.

Ο Πιστόριους, ο οποίος έχει εκτίσει το ήμισυ της 13χρονης ποινής του αφού καταδικάστηκε για φόνο το 2015, πρέπει επίσης να συναντήσει τους γονείς της Ρίβα προτού εξεταστεί η αποφυλάκιση του.