Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2023 και ανάμεσα στους 20 υποψήφιους στις κατηγορίες υποκριτικής, οι 16 είναι ηθοποιοί που είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι για βραβείο της Ακαδημίας.

Η Michelle Yeoh έλαβε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για Όσκαρ κι έγινε η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που προτείνεται για Όσκαρ ‘Α’ Γυναικείου Ρόλου’, ενώ και οι Ke Huy Quan, Stephanie Hsu και Jamie Lee Curtis πήραν για πρώτη φορά υποψηφιότητα.

Στις αντρικές κατηγορίες ο Colin Farrell, ο Brendan Gleeson, ο Kerry Condon και ο Barry Keoghan θα είναι πρώτη φορά υποψήφιοι ενώ η κατηγορία ‘Α’ Ανδρικού ρόλου’ έχει μόνο υποψηφίους που έλαβαν για πρώτη φορά αναγνώριση από την Ακαδημία. Ανάμεσά τους, οι Brendan Fraser (για το The Whale), Bill Nighy (για το Living), Paul Mescal (για το Aftersun) και Austin Butler (για το Elvis).

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που πήραν για πρώτη φορά υποψηφιότητα ήταν και ο Hong Chau για το The Whale, ο Brian Tyree Henry για το Causeway, η Andrea Riseborough για To Leslie και η Ana de Armas για το Blonde.

 

Διαβάστε ακόμη: