O Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρα για δεύτερη φορά πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, πέρασε για δεύτερη φορά σήμερα το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες του, προκειμένου να ορκιστεί για δεύτερη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός προσήλθε κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Μαζί τους ήταν τα τρία παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

Στην αίθουσα της ορκωμοσίας παρούσες ήταν οι αδερφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα  και Κατερίνα, αλλά και η θεία του  Αρτεμισία Λυμπεράκη, αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Παρούσα ήταν και η ιδιαίτερα γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Παράδοση παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με την οικογένειά του μετέβη πεζός στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχτηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής.

Μητσοτάκης στη ΠτΔ: Η νέα κυβέρνηση θα κάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις – Ξεκινά κύκλος σκληρής δουλειάς

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είναι για μένα ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτή την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ορίζοντα 4ετιας. Εξ αρχής είχα θέσει ως στόχο η χώρα να έχει μια σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Χρειάστηκαν δυστυχώς δύο εκλογές. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαιώμα να περιμένουν ένα καλύτερο μέλλον. Θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε μια άνετη πλειοψηφία. Θα συγκροτήσω άμεσα στη συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος με πολύ συγκεκριμένη αποστολή που θα τους αναθέσουμε».

«Από εκεί και πέρα το εκλογικό αποτέλεσμα επιφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις. Έχουμε μια 8κομματική Βουλή, πιστεύω ότι η Δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να διατηρηθεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Η Βουλή αυτή ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα