Και το όνομα αυτού Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός θα είναι ο διάδοχος του Τζον Φαν Σχιπ στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Οι Κώστας Κωνσταντινίδης και Τάκης Φύσσας είχαν εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την πρόσληψη του Ουρουγουανού τεχνικού και εκείνη αποφάσισε να δώσει σε εκείνον το χρίσμα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πογέτ αναμένεται μέσα στο προσεχές διάστημα να ανακοινωθεί και επίσημα από την ομοσπονδία, αναλαμβάνοντας για τα επόμενα δυο χρόνια την τεχνική ηγεσία της γαλανόλευκης.

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ έχει έρθει σε συμφωνία με την ΕΠΟ εδώ και μέρες και πλέον, απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες προκειμένου να «κλειδώσει» το deal. Ο Ουρουγουανός κόουτς μαζί με το τεχνικό επιτελείο του αναμένεται να πάρουν ένα ποσό περίπου στις 650.000 ευρώ, ενώ θα οδηγήσει την Εθνική στο προσεχές Nations League, αλλά και στα προκριματικά του Euro, με στόχο φυσικά να βρεθεί στην τελική φάση.

Ο Πογέτ έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Μπράιτον, Σάντερλαντ, ΑΕΚ, Μπέτις, Σένχουα, Μπορντό και Κατόλικα. Ως βοηθός έχει δουλέψει σε Σουίντον, Λιντς και Τότεναμ.