Έπειτα από πολλούς μήνες αναμονής, η νεοσύστατη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κάλεσε τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη και τον Ολυμπιακό να παραστούν στην επανεκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου στις 15:00.

Μια υπόθεση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, στην οποία αποδείχθηκε από την ΕΕΑ και τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου η σχέση εξάρτησης μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με πρόσωπο κλειδί τον Ιωάννη Καλπαζίδη. Πρώην σερβιτόρο από το Κιλκίς, ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, που ξαφνικά βρέθηκε με εκατομμύρια και αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη από Πανόπουλο, Συγγελίδη, μέσω της εταιρείας RFA, οι οποία αποδεικνύεται από τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν στη διαδικασία, ότι αποτελεί «αδερφή» εταιρεία των Dimera και Belterra, εταιρείας της οικογένειας Σαββίδη.

Η επανεκδίκαση αποτελεί εντολή του CAS, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι είχε αποφασίσει ότι η Επιτροπή Εφέσεων έπρεπε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και όχι απλώς να επιβάλλει ποινές βάσει του πορίσματος της ΕΕΑ.

Ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί αρχικά με αφαίρεση 7 βαθμών και η Ξάνθη με αφαίρεση 12 βαθμών, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε πάρει πίσω τους βαθμούς μετά την απόφαση του CAS.

Θυμίζουμε επίσης ότι λόγω της αλλαγής του νόμου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τόσο η Ξάνθη πέρυσι όσο και ο ΠΑΟΚ (φέτος), δεν κινδυνεύουν με άμεσο υποβιβασμό. Μάλιστα, αυτό που επί της ουσίας προσπάθησε να κάνει ο ΠΑΟΚ, ήταν να κερδίσει χρόνο. Καθώς η Ξάνθη πλέον είναι σε άλλη κατηγορία, με άλλους να εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο νομικός εκπρόσωπος του Δικεφάλου, Τάκης Μπαλτάκος, πάνω σε αυτή την αλλαγή της Ξάνθης, θα στηριχθεί και η υπερασπιστική γραμμή τω Θεσσαλονικέων.

 

Αναλυτικά η κλήση της Επιτροπής Εφέσεων στον ΠΑΟΚ, όπως αποκαλύφθηκε από media ιδιοκτησίας Σαββίδη:

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 09/12/2020, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00

ΕΚΘΕΜΑ

Έφεσεις 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄αριθμ. 95/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ και 2) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά α) της υπ΄αριθμ. 9 5/2020 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ β) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ».