Νευρικότητα, διακυμάνσεις, χαμηλός τζίρος και στάση αναμονής ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει οριακή θετική μεταβολή.

Η αγορά ήταν επηρεασμένη όλη την εβδομάδα από την ένταση μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας και παρά τις όποιες στηρίξεις βρήκε στις τράπεζες και τα bluechips σε ορισμένες συνεδριάσεις έκλεισε την εβδομάδα με σωρευτικές απώλειες 1,56%.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 955,93 μονάδες με οριακή άνοδο 0,56 μονάδων ή 0,06%. Η αξία των συναλλαγών ήταν 47,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02%, στις 2.338,00 μονάδες. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) έκλεισε με άνοδο 0,36%, στις 1.600,93 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με πτώση 0,16% στις 728,95 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, όπως προαναφέρθηκε , ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,56%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25)κατέγραψε απώλειες  1,59%. Την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σημείωσε ο δείκτης των τραπεζών με -2,23%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η ΕΛΧΑ έκλεισε με μεγάλη άνοδο 4,89%, με τις Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Πειραιώς να την ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Οι μετοχές αυτές πρόσφεραν και τη μεγαλύτερη στήριξη στον Γενικό Δείκτη που διατήρησε έστω και οριακά το θετικό του πρόσημο.

Με μικρότερη άνοδο έκλεισαν οι μετοχές Jumbo, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Quest, Eurobank, Coca Cola, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Λάμδα.

Αντίθετα,  ΟΤΕ και ΔΕΗ σημείωσαν πτώση  1,74% και 1,43% αντίστοιχα, ενώ με μικρότερη πτώση έκλεισαν οι Εθνική, Alpha Bank, ΟΛΠ, Titan, Aegean, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και η Σαράντης.