Οργή στους ιδιοκτήτες των ενεργειακών εταιρειών έχει προκαλέσει η απόπειρα του Θόδωρου Σκυλακάκη να επιβάλει μόνιμο χαράτσι στους παραγωγούς ενέργειας.

Γνωρίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση της κυβέρνησης θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων και ισχυρούς κραδασμούς στην αγορά ενέργειας ο Θόδωρος Σκυλακάκης επιχειρεί να στήσει το κόλπο εμπλέκοντας την Κομισιόν.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η πρότασή του για δημιουργία από την Κομισιόν μόνιμου μηχανισμού που θα φορολογεί τα λεγόμενα υπερκέρδη των εταιρειών.

Βέβαια η πρόταση υποκρύπτει την επιβολή ενός μόνιμου χαρατσιού το οποίο στρεβλώνει την αγορά και αναμένεται να προκαλέσει φυγή των ξένων επενδυτών από τις ελληνικές ενεργειακές εταιρείες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Θόδωρος Σκυλακάκης ενεργεί από μόνος του ή έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες των ενεργειακών εταιρειών διαμηνύουν στο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν πρακτικές Βαρουφάκη και ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να παίζει με τις εταιρείες και τους μετόχους της.

Διαβάστε ακόμη: