Μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας χθες, 28 Ιουνίου, αλλάζει και το ωράριο καταστημάτων εστίασης κι διασκέδασης (μπαρ, εστιατόρια).

Οι πολίτες πλέον θα μπορούν να μεταβαίνουν στα καταστήματα χωρίς να έχουν περιορισμούς και να πρέπει να φύγουν κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Με άλλα λόγια, πλέον υπάρχει απελευθέρωση στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Χωρίς περιορισμούς το ωράριο καταστημάτων – Η επισήμανση του ΦΕΚ

«Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ Β2744/26-06-2021 από σήμερα δεν ισχύει το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα της εστίασης», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΦΕΚ.

Ωράριο καταστημάτων: Τι ισχύει για μπαρ, εστιατόρια

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τη μάσκα:

  • Ισχύει η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Ισχύει η διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με μόνη εξαίρεση εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός /συνωστισμός.

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Πλέον παύει να ισχύει το μέτρο που είχε τεθεί σε ισχύ, για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τη συγκεκριμένη ανακοίνωση είχε κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της περασμένης Τετάρτης, γνωστοποιώντας μια σειρά από άλλα μέτρα τα οποία χαλαρώνουν, μεταξύ άλλων, και η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Αναλυτικότερα, από χθες, Δευτέρα 28 Ιουνίου, εκτός από την άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας που επηρεάζει και το ωράριο των καταστημάτων, ισχύουν τα παρακάτω:

  • Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.