H δημοφηλία της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη κινούνται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με όσα καταγράφει το βαρόμετρο της Opinion Poll, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας και για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Η έρευνα έγινε την περίοδο 15-19 Φεβρουαρίου, ημέρες που χτυπούσε η κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά και που κορυφώθηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το βαρόμετρο, η ΝΔ προηγείται με 17,1% στην πρόθεση ψήφου, παρά τη μικρή πτώση της τάξης 0,7% που σημειώνεται. Η αντίστοιχη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη διατήρηση ουσιαστικά της ψαλίδας στο επίπεδο του 17,1%, με τη ΝΔ να είναι στο 37,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2% (17,3% τον Ιανουάριο).

Ερευνα opinion poll

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος παραμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αποδοχή της τάξης του 58,4%, ενώ δεύτερη είναι η Φώφη Γεννηματά με 33,1%.

Ερευνα opinion poll

Ικανοποίηση από το έργο της κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο δηλώνουν το 42% των πολιτών, ικανοποίηση από το έργο του πρωθυπουργού το 57%, ενώ η δημοφιλία του βρίσκεται στο 58,4%.

Προηγείται ο Λοβέρδος στο ΚΙΝΑΛ

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται να προηγείται στη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Λοβέρεδος συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 18,1% της Φώφης Γεννηματά και 17,9% του Παύλου Γερουλάνου.

 

Η αποδοχή του Ανδρέα Λοβέρδου είναι ακόμα μεγαλύτερη στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ καθώς προηγείται με ποσοστό 39,74% έναντι 26,9% της προέδρου του κόμματος.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Opinion, από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021.

•ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: Ηλικίας άνω των 17, με δικαίωμα ψήφου

•ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 1.003 νοικοκυριά

•ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πανελλαδική κάλυψη

•ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει γεωγραφικής κατανομής.

•ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (CATI).

•ΣΤΑΘΜΙΣΗ: Έγινε στάθμιση με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2019.

•ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: +/-3 %

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρία Ζούπη, η Πανελλαδική Πολιτική Έρευνα με το σύνολο των ερωτημάτων για όλες τις εξελίξεις ( Νόμος για τα Α.Ε.Ι, πανδημία, οικονομική κρίση, κύμα κακοκαιρίας ΜΗΔΕΙΑ, καταγγελίες για φαινόμενα παιδεραστίας, βιασμών, επίδραση στους πολιτικούς συσχετισμούς κ.λ.π ) , θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.