Το ChatGPT κυκλοφόρησε λίγο πριν το τέλος του 2022, καταφέρνοντας να αλλάξει τον κόσμο καθώς έγινε η πρώτη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης με απήχηση στο ευρύ κοινό. Από τότε η αξία της OpenAI έχει εκτοξευθεί, με την εταιρία να συνεργάζεται με την Microsoft και να κυκλοφορεί τακτικά αναβαθμίσεις για το λογισμικό της, καθώς και ολοκαίνουργια πιο ικανά μοντέλα.

Ωστόσο το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα επόμενα σχέδια της εταιρίας. Σύμφωνα με το The Information που επικαλύται ανώνυμη πηγή που γνωρίζει όσο συμβαίνουν στα παρασκήνια, η OpenAI εργάζεται στους ”agents”. Πρόκειται για αυτόνομους πράκτορες που θα μπορούν να καταλάβουν τον έλεγχο του υπολογιστή του χρήστη και να πραγματοποιούν αυτόνομα εργασίες. Χρησιμοποιώντας τους, οι χρήστες θα μπορούν να αυτοματοποιήσουν ακόμη και σύνθετες διεργασίες, όπως η συλλογή δεδομένων, η δημιουργία δρομολογίων ή το κλείσιμο εισιτηρίων.

Η φιλοδοξία είναι πως οι agents θα μπορούν να ολοκληρώνουν τις περισσότερες σύνθετες ή απλές διεργασίες που θα αναθέτουν οι χρήστες, είτε για δουλειά είτε για προσωπική χρήση, χωρίς να είναι απαραίτητη η στενή επίβλεψη των δράσεων τους.

Για την ώρα η OpenAI δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση.

Διαβάστε ακόμη: