Έσπασαν καρδιές στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ιστορική πρόκριση επί της Μίντιλαντ στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3. Ο Δικέφαλος προκρίθηκε στους «16» του Europa Conference League και θα αγωνιστεί μετά από 48 χρόνια ξανά μήνα Μάρτιο στην Ευρώπη.

H σημαντική αυτή ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ, όμως, επισκιάστηκε από ένα πανό που κρεμόταν μπροστά από τη Θύρα 4, το οποίο, με τεράστια και ευδιάκριτα γράμματα, έγραφε «Αδέρφια κρατάτε γερά».

Οπαδοί του ΠΑΟΚ σήκωσαν πανό υποστήριξης στους δολοφόνους του Άλκη - Καταδικάζει η ΠΑΕ

Αρχικά οι περισσότεροι θέλησαν να πιστέψουν πως ήταν κάτι άλλο από το «προφανές» και πως αναφερόταν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, επιβεβαιώθηκαν οι εικασίες πως ήταν «αυτό που φαινόταν». Ένα μήνυμα στους δολοφόνους του 19χρονου Άλκη Καμπανού που έχουν προφυλακιστεί.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως το πανό δεν κατέβηκε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ μάλιστα τα πέναλτι που εκτελέστηκαν ήταν μπροστά από το σημείο που κρεμόταν.

Οπαδοί του ΠΑΟΚ σήκωσαν πανό υποστήριξης στους δολοφόνους του Άλκη - Καταδικάζει η ΠΑΕ

Η UEFA η οποία είναι ενήμερη για τα περιστατικά οπαδικής βίας στη χώρα και διέθετε παρατηρητή στις κερκίδες της Τούμπας, δεν έκανε συστάσεις στον ΠΑΟΚ ώστε να κατέβει το πανό, ενώ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να παρέμβει και αν όχι εξ αρχής, τουλάχιστον στο ημίχρονο να έχει κατέβει.

Καταδικάζει το πανό η ΠΑΕ: «Όχι πια τσιφλίκι της τσάμπα μαγκιάς»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε σήμερα το πρωί θέση για το συγκεκριμένο πανό αναφέροντας: «Ρητά και κατηγορηματικά εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας από το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να θεωρούν τους εαυτούς τους μεγαλύτερους από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Περιθωριακά και κατάπτυστα πανό και αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις στον ΠΑΟΚ των τίτλων και των σπουδαίων βραδιών σαν το χθεσινό δεν έχουν πια θέση.

Κάποιοι δυσκολεύονται να το αντιληφθούν, αλλά ο ΠΑΟΚ τσιφλίκι της τσάμπα μαγκιάς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το οφείλουμε στα εκατομμύρια φιλάθλων μας που ντρέπονται για τις πράξεις μιας χούφτας ανθρώπων».

Παρέμβαση Τάκη Θεοδωρικάκου: «Να βρεθούν οι ένοχοι»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και ζήτησε ενημέρωση για το ποια δράση έχει αναπτύξει η Αστυνομία για να βρεθούν οι ένοχοι του πανό που αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το συμβάν έχει καταγραφεί επισήμως από την Αστυνομία και έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

 

Αυτά είναι τα μέτρα για την οπαδική βία: Eιδικό ποινικό αδίκημα για όσους θα έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους – Οι λέσχες μπαίνουν στα γραφεία των ΠΑΕ – Τέλος οι αναστολές για οπαδική βία:

Αυτά είναι τα μέτρα για την οπαδική βία – Κλείνουν όλες οι λέσχες έως τις 31 Ιουλίου