Η Onclusive, μία εταιρεία παρακολούθησης μέσων που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει κάποιους από τους υπαλλήλους της με ρομπότ.

Η ανακοίνωσή της αφορά 217 από τους 447 υπαλλήλους που απασχολεί συνολικά στη Γαλλία. Ειδικότερα η Onclusive διευκρίνισε ότι θα απολύσει 209 εργαζομένους, ενώ «8 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν και θα δημιουργηθούν 23 νέα πόστα».

Η «παρακολούθηση μέσων» (media monitoring service) ως επιχειρηματικός κλάδος είναι η μετεξέλιξη των εταιρειών παροχής υπηρεσιών αποκοπής Τύπου. Των εταιρειών δηλαδή που παρακολουθούσαν και συνέλλεγαν αποκόμματα από εφημερίδες και περιοδικά που αφορούσαν συγκεκριμένα θέματα ή πρόσωπα τα οποία ενδιέφεραν τους πελάτες τους.

Μετά τη μεγάλη διάδοση των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι επιχειρήσεις αυτές παρέχουν πλέον στους πελάτες τους αντίγραφα περιεχομένου πολυμέσων, καθώς και συναφείς τεκμηριώσεις και αναλύσεις.

«Στόχος μας είναι να γίνουμε πιο ευέλικτοι και πιο ανταγωνιστικοί. Οι νέες τεχνολογίες μάς παρέχουν εργαλεία που ορθολογοποιούν τις λειτουργίες μας και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια της επιχείρησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Onclusive Ρομπ Στόουν στη γαλλική «Libération».

Ο πρόεδρος της εταιρείας Μάθιου Πίρσι συμπλήρωσε ότι οι υπηρεσίες που θα προσφέρει πλέον η επιχείρηση στους πελάτες της «θα είναι ταχύτερες και πιο αξιόπιστες». Ο Πίρσι σημείωσε ότι μεταξύ των πελατών της Onclusive περιλαμβάνονται «πολλές γαλλικές εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης που μετέχουν στο δείκτη CAC 40 του Χρηματιστηρίου του Παρισιού, καθώς και επίσης το γαλλικό κράτος».

Aπό την πλευρά της η Onclusive υπερασπίζεται των αποφάσεών της και διαβεβαιώνει ότι «δεν έλαβε ελαφρά τη καρδία την απόφαση να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού της επιχείρησης». Ως εκ τούτου η εταιρεία θα διοργανώσει δέκα συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και με ειδικούς που μετέχουν στην Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή του γαλλικού υπουργείου Εργασίας. Επίσης μια εξειδικευμένη επιχείρηση θα αναλάβει να «επανατοποθετήσει στην αγορά εργασίας» με τους εργαζομένους που θα απολυθούν.

Διαβάστε ακόμη: