Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Ιανουαρίου ο 34χρονος άνδρας που κρατούσε όμηρο στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα την πρώην σύντροφό του και απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία.

Την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του Αιγύπτιου, επέβαλλε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος διώκεται για το κακούργημα της αρπαγής και για πέντε ακόμη πλημμελήματα τα οποία είναι:

  1. Κατοχή εμπρηστικών ειδών,
  2. επικίνδυνη σωματική βλάβη,
  3. απειλή,
  4. οπλοφορία και
  5. βία κατά υπαλλήλων.

Μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον του ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Το χρονικό της ομηρίας

Στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου από το Γαλάτσι, όπου ο 34χρονος Αιγύπτιος απήγαγε την πρώην σύντροφό του βουλγαρικής καταγωγής, από το σπίτι της και, υπό την απειλή μαχαιριού, την οδήγησε στο σπίτι του στο Γαλάτσι, όπου και την κρατούσε όμηρο. Μάλιστα, ο 34χρονος απειλούσε να προκαλέσει έκρηξη με μπουκάλα υγραερίου και αυτός είναι ο λόγος που η Αστυνομία αποφάσισε να προχωρήσει στην εκκένωση της πολυκατοικίας.

Την αστυνομία ενημέρωσε η αδερφή της γυναίκας, βουλγαρικής καταγωγής. Περιέγραψε στους δημοσιογράφους την στιγμή που ο Αιγύπτιος άρπαξε την νεαρή γυναίκα από το σπίτι. Όπως είπε, ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι είχε προηγηθεί καυγάς. Χειροδίκησε εναντίον της ενώ την απείλησε και με μαχαίρι. Τους άνδρες των ΕΚΑΜ συνεχάρη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media.