Eντός του πρώτου τριμήνου του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του Μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι, ένα project το οποίο ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας και ολοκληρώνεται την επόμενη χρονιά με ένα κόστος στα 50 εκατ. ευρώ.

«Αξιοποιώντας τους χώρους του Μεγάρου και προσαρμοζόμενοι στη νέα φιλοσοφία των όρων εργασίας μπορέσαμε να φέρουμε περισσότερους εργαζομένους, με ένα ετήσιο όφελος πάνω από 13 εκατ. ευρώ που ήταν τα ενοίκια και λειτουργικά έξοδα του κτιρίου που μισθώναμε στην Παιανία», ανέφερε σε σχετική παρουσίαση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

«Η υλοποίηση της ανακαίνισης ήταν πολύ πολύπλοκο και τεράστιο έργο γιατί αφενός απαιτούσε να μην διακοπούν οι ρυθμοί των διαφόρων λειτουργιών του ομίλου, αφετέρου χρειζόταν να συνεργαστούν και να συντονιστούν όλα τα επιμέρους τμήματα».

Ο τελικός πληθυσμός του Μεγάρου θα είναι συνολικά 4.300 εργαζόμενοι με περίπου μόνιμες θέσεις εργασίας 3.400, δεδομένου ότι ο όμιλος ΟΤΕ εφαρμόζει ένα μικτό μοντέλο εργασίας: Πλέον, επισήμως, 20% του χρόνου του εργαζομένου μπορεί να είναι απομακρυσμένη εργασία, ποσοστό που μπορεί να αυξομειώνεται ανάλογα με τον κλάδο εργασίας.

Επισημαίνεται εδώ ότι τα τελευταία χρόνια ο όμιλος, έχοντας και τη θυγατρική του στα ακίνητα OTE ESTATE, έχει συντηρήσει 60 κτίρια συνολικής επιφάνειας 120.000 τ.μ., σε (γραφεία, data centers, logistics κ.α.). Η αξία αυτών των ακινήτων είναι περίπoυ στο 1 δισ. ευρώ με 2.289 οικόπεδα επιφάνειας 9 εκατ. τετραγωνικών μέτρων και 2.633 κτίρια 1,14 εκατ. τ.μ..

Διαβάστε ακόμη: