Στη λήψη δρακόντειων μέτρων κατά των μη εμβολιασμένων εργαζομένων οι εταιρείες «Νικ. Θεοχαράκης ΑΕ», «Θεοχαράκης ΑΕ», «Πράξις ΑΕ», από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Στην επιστολή του HR, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Για τους μη εμβολιασμένους που δεν θα τηρούν μέτρα σχετικά με τεστ PCR και μάσκες δεν θα γίνει δεκτή η παροχή της εργασίας τους. Για το λόγο αυτό θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών.

«Όσοι συνάδελφοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, οφείλουν να προσκομίζουν στη Διεύθυνση Προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Δευτέρα, κατά την προσέλευση τους στους χώρους εργασίας) διαγνωστικό τεστ PCR αρνητικού αποτελέσματος», αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο όμιλος Νικ. Ι. Θεοχαράκη προς τους εργαζομένους του.

Περιορισμοί και παύση πληρωμών στους μη εμβολιασμένους

Σύμφωνα με την επιστολή, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, «οφείλουν να φορούν διαρκώς προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους ενώ η κίνησή τους στους χώρους των εταιρειών θα επιτρέπεται μόνο σε εκείνους τους χώρους που είναι απολύτως απαραίτητοι στα πλαίσια εκτέλεσης των επαγγελματικών τους καθηκόντων». Απαγορεύεται, δηλαδή, η παρουσία τους σε υποδοχή πελατών, κυλικείο κτλ.

«Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω, οι εταιρείες δεν θα κάνουν δεκτή την παροχή της εργασίας αυτών των εργαζομένων και για το λόγο αυτό θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για όσο χρονικό διάστημα δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.