Στην ακύρωση του ακριβότερου από πλευράς τιμής εκκίνησης πλειστηριασμού, για τα ξενοδοχεία του Ομίλου Μαντωνανάκη στην Ελούντα της Κρήτης, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο με την υπ’ αρ. 105/2024 απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση της Ήλιος Α.Ε. αναστέλλοντας κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού των ξενοδοχείων “Elounda Beach Hotel & Villas” και “Elounda Bay Palace.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Εφετείο έκρινε ότι η εν λόγω αναγκαστική εκτέλεση είναι καταχρηστική ενόψει των τριμερών διαπραγματεύσεων που γίνονται με στόχο τη συμβιβαστική επίλυση των αλληλένδετων αντιδικιών μεταξύ των εταιρειών του ομίλου Μαντωνανάκη και της ΕΤΑΔ με τη συμμετοχή και των πιστωτριών τραπεζών και οι οποίες αφορούν βασικά το Grand Resort Lagonissi.

Επρόκειτο για τον ακριβότερο πλειστηριασμό που είχε ανέβει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς η τιμή πρώτης προσφοράς, μετά την αναπροσαρμογή λόγω άλλης δικαστικής απόφασης, έχει οριστεί σε 300 εκατ. ευρώ για τα δύο ξενοδοχεία 5άστερα ξενοδοχεία “Elounda Beach Hotel & Villas” και “Elounda Bay Palace”, που βρίσκονται στην Ελούντα της Κρήτης.

Ο αρχικός πλειστηριασμός, -με επισπεύδουσα τη Eurobank-, ήταν για τις 6 Μαρτίου 2024, αλλά ανεστάλη κατόπιν προσφυγής του ομίλου. Επανήλθε σε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με ανεβασμένη την τιμή εκκίνησης από τα 181.630.000 ευρώ (118.080.000 ευρώ για το “Elounda Beach Hotel & Villas” και 63.550.000 ευρώ για το “Elounda Bay Palace”) στα 300 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 118,37 εκατ. ευρώ, καθώς και με συμπληρωμένη την κατασχετήρια έκθεση.

Ωστόσο εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο Αθηνών, το οποίο δικαίωσε τον ξενοδοχειακό όμιλο.

Ακόμη και σήμερα πάντως στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός είναι κανονικά αναρτημένος.

Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια, αν και μέχρι στιγμής έχει κερδηθεί πολύτιμος χρόνος από πλευράς του ξενοδοχειακού ομίλου.

Διαβάστε ακόμη: