Βροχή ακυρώσεων για τις ημέρες των Φώτων καταγράφουν τα ξενοδοχεία ορεινών και ημιορεινών όγκων με τους ξενοδόχους να αμφισβητούν τη θετική «εικόνα» που περιέγραψε με χθεσινή ανακοίνωση του ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.
Τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν λίγο πριν την Πρωτοχρονιά αλλά και η έξαρση της παραλλαγής «Όμικρον», έχουν μεταβάλει άρδην το κλίμα με αποτέλεσμα να μην «φωτιστούν» καθόλου τα ταμεία των ξενοδοχείων στις γιορτές των Φώτων.

Όπως αναφέρει]ο κ. Άγγελος Καλλίας, επικεφαλής της ομάδας ορεινών ξενοδοχείων, έφορος δημοσίων σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, οι κρατήσεις για τα Φώτα μέχρι πριν λίγες ημέρες κυμαίνονταν στα επίπεδα του 60%, όμως τώρα έχουν πέσει κατά μέσο όρο κάτω από το 30% σε όλες τις μονάδες των ορεινών όγκων της χώρας.

Και για την Πρωτοχρονιά καταγράφηκαν ακυρώσεις όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα αλλά επειδή η ζήτηση ήταν μεγάλη, το κενό καλύφθηκε, όμως τώρα δεν παρατηρείται η ίδια τάση με την ζήτηση να έχει μειωθεί κατακόρυφα εξηγεί ο κ. Καλλίας.

Προαναγγέλλει μάλιστα κοινή ανακοίνωση όλων των ξενοδοχειακών φορέων που εκπροσωπούν μονάδες ορεινών και ημιορεινών προορισμών με την οποία θα αμφισβητούν το «success story» που κατέγραψε χθες ο κ. Κικίλιας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και θα ζητούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα στήριξης.

Τα ξενοδοχεία των ορεινών προορισμών εκτός από τις μειωμένες κρατήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και το σημαντικά αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κικίλιας σε χθεσινή ανακοίνωση του ανέφερε ότι επικοινώνησε με τους με τους περιφερειάρχες των χειμερινών τουριστικών προορισμών αιχμής και επιβεβαίωσε την ανάκαμψη των χειμερινών προορισμών. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται εάν ο κ. Κικίλιας επικοινώνησε και με εκπροσώπους ξενοδοχειακών φορέων.