Δεν αποδέχτηκε η Ρωσία την πρόταση της Τουρκίας για συνάντηση κορυφής των Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπό την αιγίδα του Τούρκου προέδρου ενώ τόνισε ότι προϋπόθεση για κάτι τέτοιο θα είναι να υπάρξουν αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε εξάλλου ότι η Ρωσία θα στείλει στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα αντιπροσωπεία που θα είναι «έτοιμη» για νέες συνομιλίες με την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι το Κίεβο ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τη συμμετοχή του.

Ρωσία και Ουκρανία αναμένεται να συζητήσουν τον κατάλογο των όρων που θέτει η κάθε πλευρά για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, εξήγησε ο ίδιος.

Εξάλλου ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία είναι ικανοποιημένη που η θέση του Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ έχει γίνει κατανοητή από την Ουάσινγκτον, σχολιάζοντας δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του Τραμπ για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ, ο οποίος χαρακτήρισε «δίκαιη» τη σχετική ανησυχία της Μόσχας.

 

 

Διαβάστε ακόμη: