Η ποινή των 5 μηνών απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο που επέβαλλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League στον Βαγγέλη Μαρινάκη «έπεσε» στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Όπως επιβεβαιώνεται, λοιπόν, η απόφαση του αθλητικού δικαστή Μάρκου, για απαγόρευση παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο γήπεδο, για 5 μήνες, αποτέλεσε μια πρωτοφανή αστοχία από πλευράς του.

Η Έφεση του προέδρου του Ολυμπιακού και της ΠΑΕ, δικαίωσε απόλυτα τους ισχυρισμούς των Ερυθρόλευκων. Καθώς η ποινή, από 5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο, μετατράπηκε σε δίμηνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον χώρο των αποδυτηρίων.

Επί της ουσίας, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δικαίωσε απόλυτα τους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού, αναφορικά με όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και όσα έγραψε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο φύλλο αγώνα.

Κατ’ αρχάς, επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Μαρινάκης δεν μπήκε στα αποδυτήρια του Σιδηρόπουλου, άρα η μία εκ των δύο ποινών που είχε επιβάλλει ο δικαστής Μάρκου, αυτομάτως κρίθηκε ανύπαρκτη. Καθώς αφορούσε σε δήθεν αδίκημα, που ποτέ δεν έλαβε χώρα. Επιπλέον, άλλαξε και η ουσία της ποινής. Με την Εφέσεων να επιτρέπει στον κ. Μαρινάκη να δίνει το παρών στο γήπεδο, όπως προφανώς και μπορεί, ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, αλλά να μην μπορεί να παρίσταται στον χώρο που κινούνται ποδοσφαιριστές και διαιτητές.

Για ακόμη μία φορά, πάντως, η ποινή είναι μεγάλη. Καθώς οι δύο μήνες για εξύβριση αποτελεί εξάντληση της αυστηρότητας και των περιθωρίων που δίνει ο κανονισμός. Και όλα αυτά, ενώ μόλις μία εβδομάδα πριν, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, τιμωρήθηκε με μόλις έναν μήνα, για απειλές στον διαιτητή Βάτσιο!

Με ψήφους 2-1 πάρθηκε η απόφαση

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, το δικαστήριο είχε αμφιβολίες αν πράγματι τελέστηκε η είσοδος στα αποδυτήρια του Σιδηρόπουλου.

Και μάλιστα οι αμφιβολίες υπήρξαν από τους δύο εκ των τριών εφετών (Μελισσινός, Παπακώστας). Αντίθετα, το τρίτο μέλος του οργάνου (Κοσίνας) είχε την γνώμη ότι το παράπτωμα τελέστηκε κανονικά.

Έτσι, με πλειοψηφία 2-1, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τιμωρήθηκε με 2 μήνες απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως συνυπεύθυνη με 4.500 ευρώ πρόστιμο.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων:

«Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 37/2021 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1 ΕΛΛΑΔΑ. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση. Κρίνει, κατά πλειοψηφία (Α.Μελισσινού και Χ. Παπακώστα), ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος για την παράβαση του άρθρου 12 παρ. 5 του ΚΑΠ (υπάρχουν αμφιβολίες). Το Μέλος Ι. Κοσίνα είχε την γνώμη ότι τελέσθηκε η ως άνω παράβαση. Κατά τα λοιπά , ομόφωνα, γίνεται δεκτό ότι τελέσθηκαν οι λοιπές πράξεις. Επιβάλλει (ομόφωνα) σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για κάθε μία των, πρώτης και δεύτερης, πράξεων και συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ (3.000+1.500). Απαγορεύει (ομόφωνα) στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελο Μαρινάκη, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δύο (2) μήνες».

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.