Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος άνοιξε… λογαριασμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός πέτυχε στο 53’ της αναμέτρησης με κεφαλιά το πρώτο γκολ του με τον Ολυμπιακό, ένα γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Πειραιά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (1-0).

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε ροτέισον και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Κρίστινσον, Τιάγκο Σίλβα και Κάιπερς, που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν, με τον Πορτογάλο να δίνει επίσης φανέλα βασικού σε Βρουσάι και Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο 5’ με τον Αχμέντ Χασάν. Ο Σίλβα έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Αιγύπτιος κατέβασε ωραία την μπάλα και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Τσιφτσής έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Κάιπερς να απειλήσει, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης απέκρουσε.

Στο 21’ ο Ριέρα έκανε ωραία ενέργεια έξω την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ξέφυγε από τους αντιπάλους του, βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ισλανδού πορτιέρο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίρνει τη θέση του 36χρονου αμυντικού.

Στο 23’ ο Βαλμπουενά βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αχμέντ Χασάν έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, μετά τη σέντρα που έγινε από αριστερά, όμως, η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο πορτιέρε του Αστέρα μπλόκαρε εύκολα.

Λίγα λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Μπαράλες έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Κένι Λαλά, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να του δείχνει την κίτρινη κάρτα. Μια φάση στην οποία θα μπορούσε να δει ακόμα και την κόκκινη κάρτα ο επιθετικός του Αστέρα, ο οποίος νωρίτερα είχε σπρώξει τον Παπασταθόπουλο. Από το μαρκάρισμα του Αργεντινού τραυματίστηκε ο Γάλλος μπακ, ο οποίος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έγινε αναγκαστική αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Στο 43’ ο Βρουσάι ελίχθηκε ωραία στη δεξιά πλευρά, έστρωσε στον Αφρικανό μέσο, αυτός δοκίμασε το πόδι του, σουτάροντας έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή, που είχε μείνει… άγαλμα και απλά κοιτούσε την πορεία της.

Το «κάρφωσε» ο Σωκράτης!

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου πέρασαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό στο 53’ να βρίσκει το γκολ από στημένη φάση. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει από δεξιά οι Πειραιώτες, ο Κάιπερς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Παπασταθόπουλος από κοντά με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα του Τσιφτσή για το 1-0. . Στο 59’ ο Τζίμας βρέθηκε σε καλή θέση και προσπάθησε να απαντήσει, αλλά η κεφαλιά που έκανε έφυγε άουτ και έχασε την ευκαιρία.

Στο 78’ ο Καμαρά έφτασε μια… ανάσα από το 2-0. Ο Κάιπερς άνοιξε στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός γύρισε στον διεθνή μέσο, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Σεμέδο, Καμαρά, Σίλβα, Χασάν (70′ Ελ Αραμπί), Βρουσάι, Κάιπερς (82′ Εμβιλά), Βαλμπουενά (70′ Ραντζέλοβιτς), Παπαδόπουλος (22′ λ.τρ. Σωκράτης), Ρέαμπτσιουκ και Λαλά (46′ λ.τρ. Ντρέγκερ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Τασουλής, Βαλιέντε (46′ Ιγκλέσιας), Μπαράλες (46′ Τζίμας), Κρέσπι, Μπελόκ (88′ Κανελλόπουλος), Σουάρες, Ριέρα (46′ Γκόμες), Κώτσιρας, Χριστόπουλος και Αλί Μπάμπα (67′ Τιλίκα).

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.