Ο Ολυμπιακός, κέρδισε 10-7 στον Πειραιά τη Βουλιαγμένη, έκανε το 3-0 στους τελικούς και αναδείχτηκε πρωταθλητής Α1 Υδατοσφαίρισης γυναικών, για 11η σερί σεζόν.

Η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών συνεχίστηκε για 11η διαδοχική χρονιά.

Οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν το 15ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, καθώς επικράτησαν στον Πειραιά 10-7 της Βουλιαγμένης και έκαναν το 3-0 στη σειρά των τελικών.

Είναι μάλιστα η πέμπτη συνεχόμενη σεζόν που κατακτούν τον τίτλο με το απόλυτο νικών, καθώς η τελευταία ήττα τους χρονολογείται στους τελικούς του 2019 από τον ΝΟΒ.

Σε αντίθεση με τους δύο πρώτους αγώνες της σειράς, το σημερινό ματς ήταν ντέρμπι για μεγάλο διάστημα. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ανεξήγητα νευρικός και νωθρός και η Βουλιαγμένη, που έπαιξε πιο ελεύθερα (αφού δεν είχε κάτι να χάσει), προηγήθηκε 4-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτριες του Δημήτρη Κραβαρίτη δεν μπορούσαν να νικήσουν την -πολύ καλή σήμερα- Μαρίνα Κοτσιώνη, έχασαν και πέναλτι με τη Βάσω Πλευρίτου, ενώ η Φωτεινή Τριχά απολβήθηκε με αντικατάσταση, 3΄22΄΄ πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, για ένα χτύπημα στην Αθηνά Γιαννοπούλου, η οποία τραυματίστηκε στο πρόσωπο και χρειάστηκε βοήθεια για να βγει από την πισίνα (ευτυχώς η διεθνής παίκτρια δεν είχε κάτι σοβαρό και αργότερα επέστρεψε στο παιχνίδι.)

Η ανατροπή του Ολυμπιακού βασίστηκε στην αμυντική βελτίωσή του, που κράτησε τις φιλοξενούμενες στο ένα γκολ για ένα διάστημα περίπου 16 λεπτών. Με σερί 4-0 οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (5-4) με τέρμα της Χυδηριώτη στις αρχές της τρίτης περιόδου και, μετά την προσωρινή ισοφάριση από την Ελληνιάδη, ακολούθησε νέο 3-0, που έφερε τις πρωταθλήτριες να προηγούνται 8-5, 5΄35΄΄ πριν τη λήξη. Η Βουλιαγμένη προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 9-7 και είχε ευκαιρία με παίκτρια παραπάνω για να πλησιάσει στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε και η Σάντα με γκολ στην κόντρα «σφράγισε» τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου για την ομάδα του Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 4-1, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Σάντα 1, Β. Πλευρίτου 3, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-Άουτ

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Κρασσά, Σλίκινγκ, Πάτρα, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Γιάουστρα 2, Λαγού, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη

Διαβάστε ακόμη: