Ένα γκολ που πέτυχε ο Αχμέντ Χασάν στο 61’, μετά από γύρισμα του Βαλμπουενά, ήταν αρκετό για να δώσει στον Ολυμπιακό την πρώτη νίκη επί αυστριακού εδάφους κόντρα  στην Βόλφσμπεργκερ, που τερμάτισε πέρσι στην πέμπτη θέση του αυστριακού πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι, ωστόσο, σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός στα μέσα του πρώτου μέρους ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και στο 26’ έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο 28χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς στο σημερινό ματς πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά δύο διαφορετικές 11άδες.

Τραυματίστηκε ο Φορτούνης

Μετά τα πρώτα αναγνωστικά λεπτά οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 6’ μάλιστα οι Πειραιώτες απείλησαν για πρώτη φορά με τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ανέβηκε από αριστερά, βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας της Βόλφσμπεργκερ μπλόκαρε.

Στο 17’ ο Βέρνιτζνιγκ βρέθηκε στην καρδιά της «ερυθρόλευκης» άμυνας, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Μετά το 20άλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στο 26’ ο Κώστας Φορτούνης ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι και ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή προσώπου, αλλά και πλάνου. Ο νεαρός Αποστολόπουλος πήρε τη θέση του Φορτούνη και πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ανδρούτσο να πηγαίνει στο δεξί. Ο Βρουσάι μετατέθηκε στη θέση του αριστερού εξτρέμ, ενώ στα δεξιά παρέμεινε ο Ραντζέλοβιτς. Στο 31’ ο Πορτογάλος έκανε δεύτερη αλλαγή, αυτή τη φορά τερματοφύλακα, με τον Καραργύρη να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τζολάκη.

Δοκάρι ο Τικίνιο

Στο 37’ μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Τικίνιο και έφτασαν μια… ανάσα από το 1-0. Ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Βραζιλιάνος στόπαρε ωραία, σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Τικίνιο είχε δοκάρι. Ο Τιάγκο Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο Βραζιλιανός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κόφλερ. Δοκάρι είχαν και οι Αυστριακοί λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου σε σουτ του Ντιενγκ.

Αλλαγές ο Μαρτίνς, γκολ ο Χασάν

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε 10 αλλαγές. Μόνο ο Καραργύρης έμεινε στο χορτάρι, με τους Λαλά, Σεμέδο, Καλογερόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά, Μασούρα και Χασάν να μπαίνουν στο παιχνίδι. Μαζί με τις αλλαγές προσώπων, ο Πορτογάλος άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3.

Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 55’ ο Καμαρά σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Εξι λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Αχμέντ Χασάν.

Ο Βαλμπουενά έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αιγύπτιος επιθετικός σαν σε… προπόνηση, τελείωσε τη φάση και πέτυχε το πρώτο γκολ των Πειραιωτών στη νέα σεζόν.

Στο 63’ ο Χασάν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κόφλερ απέκρουσε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Εμβιλά σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε το φαλτσαριστό σουτ του Καμαρά στο 68’, αλλά και το αντίστοιχο του Μασούρα στο 71’. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο 73ο λεπτό  απείλησε ξανά, μετά την ωραία πάσα του Λαλά, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στο 82’ ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά ο Κόφλερ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης (31′ Καραργύρης – 60′ Κρίστινσον), Φορτούνης (27′ λ.τρ. Αποστολόπουλος – 46′ Ρέαμπτσιουκ), Τιάγκο (46′ Εμβιλά), Αβραάμ (46′ Σεμέδο), Ανδρούτσος (46′ Λαλά), Σωκράτης (46′ Αποστολόπουλος), Βρουσάι (46′ Εμβιλά), Πέπε (46′ Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (46′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (46′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (46′ Χασάν).

Βόλφσμπεργκερ: Κόφλερ, Ντιενγκ, Βίτζινγκερ, Λιεντλ, Λάιτσγκεμπ, Σέρτζερ, Μπάουμγκρτνερ, Βέρνιτζνιγκ, Στράτζνιγκ, Λοχοσβίλι, Ντέντιτς.