Το «μεγάλο κόλπο» ετοιμάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Πιερ Κουντέ Μαλόνγκ. Ο Καμερουνέζος διεθνής που ανήκει στη Μάιντς τα έχει βρει σε όλα με τους «ερυθρόλευκοιυς» και αυτό που μένει τώρα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και με την γερμανική ομάδα ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή!

Ο Κουντέ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Και θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στους Ερυρόλευκους, ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην Μπουντεσλίγκα και τη Μάιντς, μετά από τρία χρόνια. Και μετά από ένα δεύτερο φετινό μισό, που προκάλεσε μεγάλες εντάσεις στις σχέσεις του με τον γερμανικό σύλλογο. Και απογοήτευση από τον ίδιο για τους χειρισμούς της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός  έχει ξεκινήσει επαφές και με τη Μάιντς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη συζήτηση έγινε για το ποσό του 1.5 εκατ. ευρώ. Αλλά η γερμανική ομάδα απάντησε ότι δέχεται να παραχωρήσει τον Κουντέ, αλλά με ένα ποσό που θα προσεγγίζει τα διπλάσια. Ανοίγοντας επί της ουσίας την κουβέντα και σημαίνοντας την έναρξη της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο συλλόγων.

Είναι σαφές ότι η Μάιντς δεν θέλει να χάσει χωρίς να καρπωθεί όσο περισσότερα χρήματα μπορεί. Και αυτό είναι απολύτως λογικό. Διότι και ο ποδοσφαιριστής είναι πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά και δαπανήθηκαν 7.5 εκατ. ευρώ πριν από τρία χρόνια, για να αποκτηθεί.

Ενα δεύτερο δεδομένο είναι ότι δεν θέλει να μείνει στη Μάιντς. Ειδικά από τη στιγμή που τα  «έσπασε» με τον  νέο τεχνικό, Μπο Σβένσον. Αυτό οδηγεί και στο τρίτο δεδομένο. Καθώς το συμβόλαιό του τελειώνει σε έναν χρόνο, ο ίδιος δεν ανανεώνει. Αρα ή θα πουληθεί τώρα ή σε 6 μήνες υπογράφει όπου θέλει, ως ελεύθερος.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται σύντομα. Καθώς ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Κουντέ, ασχέτως του τι μέλλει γενέσθαι με τον Μάντι Καμαρά. Θέλει έναν χαφ αυτής της ποιότητας και για αυτόν τον λόγο κινείται.