Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα με τον Τόμας Γουόκαπ και απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του deal. Ο 29χρονος γκαρντ αποτελεί τον πρώτο στόχο του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη θέση αυτή και η προσθήκη του θα ενισχύσει σημαντικά τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν σφήνα στην περίπτωση του γκαρντ της Ζαλγκίρις, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μια ανάσα από τη Μακάμπι και πλέον φέρεται να έχει τον πρώτο λόγο για να τον κάνει δικό του. Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες τον κάλυψαν στο οικονομικό κομμάτι, ενώ του προσέφεραν κλειστό διετές συμβόλαιο, με τον Αμερικανό να λέει το «ναι» στους συγκεκριμένους όρους.

Όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός οδεύει προς οριστικό deal με τον MVP των τελικών του πρωταθλήματος στη Λιθουανία και μέσα στις επόμενες μέρες (ίσως και ώρες) επιτευχθεί η συμφωνία των δυο πλευρών. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, ο 29χρονος γκαρντ θα εισπράξει 1,4 εκατομμύρια δολάρια συνολικά για τα δυο χρόνια του συμβολαίου του.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια χρήματα έπαιρνε και στη Ζαλγκίρις, ενώ εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τη «μάχη» από τις Μακάμπι και Αρμάνι. Τη φετινή σεζόν ο Γουόκαπ ήταν πολύ καλός στη Euroleague με τη Ζαλγκίρις και μέτρησε 8,2 πόντους, 4,5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1,1 κλεψίματα ανά ματς.