Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής για ακόμα μία φορά από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 76-74, για την 19η αγωνιστική της Basket League και έφτασε τη 12η συνεχόμενη νίκη του απέναντι στους «πράσινους».

Ανώτερος ο Ολυμπιακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να το κάνει θρίλερ στο φινάλε ο Παναθηναϊκός, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος, έβγαλαν τις άμυνες και πήραν τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο να φθείρει τον Φαλ και γι’ αυτό ο Χρήστος Σερέλης επέλεξε τον Γκουντάιτις και όχι τον Παπαγιάννη που συνήθως δυσκολεύεται απέναντι στον Γάλλο.

Η μονομαχία των δύο έβγαλε αρχικά νικητή τον σέντερ του Παναθηναϊκού, με τον Γκουντάιτις να βάζει 4 γρήγορους πόντους για το 6-3 και να χρεώνει με 2 φάουλ τον Φαλ.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 8-0, «πυροβολώντας» έξω από τα 6,75μ., με τον Βεζένκοφ να πετυχαίνει ένα τρίποντο και τον Κάνααν να… παίζει ρολόι και να κάνει το 8-14. Οι «πράσινοι έχασαν σε εκείνο το σημείο τον Μπέικον με τον Αμερικανό να γυρίζει τον αστράγαλό του, ωστόσο κατάφεραν να επιστρέψουν και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στην ισοπαλία (21-21).

Ο Μπαρτζώκας πέρασε στο ματς τον Μπολομπόι και ο σέντερ του Ολυμπιακού έδωσε νέα «φρεσκάδα» στη ρακέτα των «ερυθρόλευκων». Ο Γκριγκόνις έκανε το 25-25, για να κάνει νέο σερί ο Ολυμπιακός με τρίποντα των ΜακΚίσικ και Πίτερς και τέσσερις πόντους του Μπολομπόι για το 25-35.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Λαρεντζάκη να ευστοχεί σε τρίποντο για το +12 του Ολυμπιακού (33-45). Ο Γουόλτερς με 5 μαζεμένους πόντους μείωσε στους 7, ενώ στη συνέχεια ο ΜακΚίσικ κέρδισε αντιαθλητικό, με τον Αμερικανό να ευστοχεί στη μία βολή για το 38-46 του ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 74-76.

Διαβάστε περισσότερα