Με δύο γκολ, ένα στην αρχή του ματς με τον Μασούρα κι ένα λίγο πριν το φινάλε με τον Τικίνιο, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 στο Καραϊσκάκης και διατήρησε την διαφορά των 9 βαθμών από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα. Ανησυχία ωστόσο προκαλεί στους «ερυθρόλευκους» ο τραυματισμός του Κώστα Μανωλά που «γύρισε» ο αστράγαλός του και αύριο θα διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός πίεσε από το ξεκίνημα του αγώνα ψηλά, προσπαθώντας να βρει ένα γρήγορο γκολ. Στο 3’ ο Σάλιακας έκανε παρακινδυνευμένο γύρισμα, αλλά ο Σούλης πρόλαβε και μπλόκαρε. Παρόλα αυτά, το έκανε εκ νέου μετά από ένα λεπτό και την… πάτησε, με τον Μασούρα να προλαβαίνει και να τσιμπάει την μπάλα, ανοίγοντας το σκορ (1-0) για τους «ερυθρόλευκους». Το γκολ αυτό έδωσε αέρα και έξτρα… άνεση στους γηπεδούχους, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έκοβαν κάθε σκέψη των φιλοξενούμενων για μια κόντρα-επίθεση.

Ο Μασούρας με τον Ελ Αραμπί έκρυψαν την μπάλα (27’), με τον πρώτο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, σε μια φάση που εφόσον σκόραρε εκ νέου ο Έλληνας εξτρέμ, θα μετρούσε μετά από εξέταση του VAR αφού είχε σηκωθεί λανθασμένα το σημαιάκι του επόπτη. Σιγά-σιγά και μετά το μισάωρο, οι Ηπειρώτες άρχισαν να ξεμυτίζουν. Πήραν μέτρα, προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να δημιουργήσουν, αλλά δεν έφτιαξαν κάτι το φοβερό, ενώ στη μοναδική αξιόλογη στιγμή που πάτησαν περιοχή, η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε το γύρισμα του Μπρένερ (32’).

Τρία λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες έβγαλαν μια τρομερή συνεργασία, με την μπάλα να περνάει ταχύτατα από Ρέαμπτσουκ, Μασούρα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και έφτασε στον Ανδρούτσο, ο οποίος από θέση βολής δεν κατάφερε να εκτελέσει στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους.

Ατυχος ο Μανωλάς…

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ηρακλής Μεταξάς έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Λιάσο και Μορέιρα αντί των Παντελάκη και Σιόντη. Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και στο 57’ να φτάνει μια… ανάσα από το 2-0. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Μανωλάς έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα του εξουδετερωμένου Σούλη, αλλά ο Σάλιακας την απομάκρυνε, πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 65’ ο Μανωλάς στάθηκε άτυχος, για δεύτερη φορά στο αποψινό παιχνίδι, όταν σε μία διεκδίκηση της μπάλας του γύρισε ο αστράγαλος, με αποτέλεσμα στο 70’ να γίνει αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του Λαλά. Το ίδιο λεπτό πέρασε στο ματς ο Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί. Στο 79’ ο Μαρτίνς έκανε μια ακόμα αλλαγή, με Βρουσάι αντί του Βαλμπουενά.

Με τη… σφραγίδα του Τικίνιο

Στο 84’ ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε με τον Καραχάλιο, με το σουτ του ποδοσφαιριστή των Ηπειρωτών να κοντράρει και να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη. Αυτή ήταν η μοναδική στιγμή στο ματς, που αγχώθηκε ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών.

Τα λεπτά κυλούσε και όλα έδειχναν ότι το ματς θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-0. Όμως, ο Τικίνιο είχε διαφορετική άποψη. Στο 88’ ο Μασούρας έκανε το σουτ, ο Βραζιλιάνος μπήκε στη φάση και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σούλη για το 2-0. Στις καθυστερήσεις ο Μαντί Καμαρά έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σούλη.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Αβραάμ, Μανωλάς (70′ Λαλά), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Βαλμπουενά (79′ Βρουσάι), Μασούρας (86′ Λόπες), Αραμπί (70′ Τικίνιο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηλίας Μεταξάς): Σούλης, Εραμούσπε, Κάργας, Σάλιακας, Οικονομόπουλος (60′ Ρίζος), Σιόντης (46′ Λιάσος), Καραχάλιος, Στάνκο, Τριάδης (60′ Λώλης), Μπρένερ (80′ Μίνα), Παντελάκης (46′ Μορέιρα).