Έληξε το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» παρά το 0-0, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι, έχοντας πιο πολλές φάσεις για να σκοράρουν, αλλά είδαν το δοκάρι να σταματάει την προσπάθεια του Μπακαμπού στο 4’ ενώ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης το τέρμα που πέτυχαν στο 89ο λεπτό με τον Βρουσάι.

Με το «τριφύλλι» να κρατάει τελικά -έστω- τον έναν βαθμό και παράλληλα να επεκτείνει το αήττητο σερί του σε ντέρμπι «αιωνίων», σε έξι παιχνίδια. Έτσι, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην πρώτη θέση, με 55 βαθμούς, στο +2 αλλά με παιχνίδι περισσότερο από την δεύτερη ΑΕΚ και υποδέχεται τον Παναιτωλικό την επόμενη αγωνιστική.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας πλέον 50 πόντους, ενώ θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό. Μίτσελ Γκονζάλεθ «κατέβασε» τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-2-3-1 και τρία νέα πρόσωπα σε σχέση με το τελευταίο ματς με τη Λαμία. Ο Πασχαλάκης κάθισε στην εστία, έχοντας τους Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ τετράδα στα μετόπισθεν. Εμβιλά και Χουάνγκ ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Κανός να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπακαμπού.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη παράταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα επίσης 4-2-3-1 αλλά χωρίς την παραμικρή αλλαγή σε πρόσωπα σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα κόντρα στον Βόλο. Βάζοντας τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ και τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Σάρλια και Χουάνκαρ στην ευθεία στην άμυνα. Ρούμπεν και Κουρμπέλης αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Παλάσιος, Μπερνάρ και Μαντσίνι να συνθέτουν την μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Ιωαννίδη να αγωνίζεται ως σέντερ φορ.

Διαβάστε περισσότερα