Το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού που καταστρώνουν (κυρίως) Καρεμπέ και Μοντεστό έχει αποφέρει καρπούς μέχρι τώρα. Έτσι η πετυχημένη… συνταγή με ποδοσφαιριστές από τη γαλλική αγορά συνεχίζεται…

Μετά τους Παπέ Αμπού Σισέ, Ουσεϊνού Μπα, Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, αλλά και ο Αρτούρ Μαζουάκου παλιότερα, με τους πρωταθλητές να έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο στη Γαλλία, όπου κινούνται για ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά.

Το πλάνο του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο και με βάση αυτό είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την απόκτηση ενός ακόμη σπουδαίου ταλέντου. Ο λόγος για τον Μπαντιουγκού Φατιγκά, ο οποίος είναι προ των πυλών του Ολυμπιακού, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να έχει τις τελικές επαφές με τη διοίκηση των ερυθρόλευκων και να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Η συνεργασία του Φαντιγκά με την Παρί Σεν Ζερμέν εκπνέει τον Ιούνιο και ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να ανανεώσει. Ο Ολυμπιακός τον κλείνει από τώρα, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό εάν η γαλλική ομάδα θα δεχθεί να τον αφήσει από τώρα στους Ερυθρόλευκους ή εάν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ της έως το τέλος του συμβολαίου του και εν συνεχεία θα του δώσει το ελεύθερο να έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει στους Πειραιώτες.

Ποιός είναι ο Φαντιγκά

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2001 και είναι ύψους 1,78 μ, ενώ το καλό του πόδι είναι το δεξί. Έχει γεννηθεί στο Παρίσι και η καταγωγή του είναι από το Μάλι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και θυμίζει αρκετά τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες έκανε το ίδιο δρομολόγιο ουσιαστικά από τη Ligue 1 στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, έχει μεγαλώσει στις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού έχει παίξει σε σχεδόν όλες τις ομάδες της. Ο 20χρονος χαφ βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας του Παρισιού στα 12 του χρόνια και στα 18 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παρί για τρία χρόνια. Έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα με τη φανέλα της οποίας έχει κάνει δέκα συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα, παίζοντας στο πλευρό των Νεϊμάρ και Εμπαπέ. Τη φετινή σεζόν δεν είναι στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας των Παριζιάνων, με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να μην του έχει δώσει καμία ευκαιρία.

Τα ρεπορτάζ και στη Γαλλία μιλούν για ένα ακατέργαστο διαμάντι που μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα.

Ο Φαντιγκά τον Φεβρουάριο του 2021 δόθηκε δανεικός στην Μπρεστ, η οποία μάλιστα έκανε μία επαφή με την Παρί για να τον αγοράσει, αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσει. Εκεί είχε 6 συμμετοχές, ενώ η τελευταία του συμμετοχή έχει καταγραφεί στις 18 Απριλίου 2021, όταν έπαιξε ένα λεπτό στο παιχνίδι κόντρα στη Λανς.

https://youtu.be/UB1xq37ls-g