Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει μια σπουδαία μεταγραφή! Ο Τικίνιο Σοάρες θα φορέσει τα ερυθρόλευκα, αφού η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό πρέπει να θεωρείται οριστική. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλους τους όρους του συμβολαίου του 30χρονου σέντερ φορ και το μόνο που απομένει είναι το τυπικό σκέλος.

Επιβεβαιώνονται έτσι τα Πορτογαλικά ΜΜΕ που έδιναν από χθες τελειωμένη τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου φορ στον Ολυμπιακό, ενώ και από το γραφείο μάνατζερ του Ντέκο, επιβεβαιώνεται πως ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς έπεισαν τον Βραζιλιάνο στράικερ ότι το πρότζεκτ των «ερυθρόλευκων», είναι το ιδανικό για τον ίδιο και τη συνέχεια της καριέρας του.

Το πλάνο που έχει ετοιμάσει ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Τικίνιο είναι συγκεκριμένο. Ο Βραζιλιάνος στράικερ θα έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό να περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους πρωταθλητές και να πιάσει άμεσα δουλειά. Και όταν λέμε άμεσα, εννοούμε άμεσα.

Η άφιξη του Τικίνιο στην Ελλάδα δεν θα έχει… εισιτήριο επιστροφής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τόσο ο Μαρτίνς όσο και οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν συμφωνήσει με τον 30χρονο στράικερ ότι πρέπει να ξεκινήσει προπονήσεις πριν από τους υπόλοιπους νέους συμπαίκτες του. Ετσι, το πιθανότερο είναι ότι θα έρθει για να μείνει.

Μόλις ολοκληρώσει τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα του βγάλει ειδικό πρόγραμμα, με σκοπό να κάνει καθημερινές εντατικές προπονήσεις στο Ρέντη, για να είναι απολύτως έτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας στις 15 Ιουνίου. Και να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τικίνιο είχε μείνει αρκετά πίσω σε αγωνιστικό ρυθμό, από τη στιγμή που δεν είχε ομάδα το τελευταίο εξάμηνο και αφότου κέρδισε την ελευθερία του από την Τιανζίν Τέντα. Μπορεί να έκανε προπονήσεις στη Βραζιλία, ωστόσο επειδή ο Ολυμπιακός κάνει μια μεγάλη επένδυση στο πρόσωπό του, θέλουν να είναι σίγουροι πως θα είναι απολύτως έτοιμος σωματικά, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.