Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έπιασε σπουδαία απόδοση στο φιλικό με τον Άρη, χάρη όμως στην κλάση και την ποιότητα των παικτών του έφτασε στη νίκη με 3-0 και στρέφει πλέον την προσοχή του στο ματς της ερχόμενης εβδομάδας με τη Νέφτσι Μπακού για τον β’ προκριματικό του Champions League.

Από την άλλη, παρά την ήττα, οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου είχαν δύο δοκάρια στο 0-0 για να ανοίξουν το σκορ, δείχνοντας σε καλή κατάσταση ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με την Αστάνα για το νεοσύστατο Conference League.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός  είχε τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και τον Άρη καλά οργανωμένο αμυντικά να περιμένει πίσω στο δικό του μισό. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και δραστήριοι, αδυνατούσαν να παράξουν φάσεις, πέφτοντας πάνω σε… τείχος στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Από το 15’ και μετά, οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, με τον Άκη Μάντζιο να ανεβάζει πιο ψηλά τις γραμμές. Με τις δύο πτέρυγες να λειτουργούν εξαιρετικά, οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν δύσκολα στον «ερυθρόλευκους», προβληματίζοντας έντονα τον Πέδρο Μαρτίνς. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήρθε στο 16′, όταν μετά μετά από σέντρα του Μπρούνο Γκάμα, η κεφαλιά του Μπεναλουάν πέρασε πάνω από την εστία του Τζολάκη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άρης έφτασε μια… ανάσα από το γκολ, με το δυνατό και μονοκόμματο σουτ του Λούκας Σάσα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων, ύστερα από υπέροχη ανάπτυξη με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν στο ίδιο τέμπο, κλείνοντας και δεύτερο… ραντεβού με την ατυχία, ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, ο Μαντσίνι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πάτησε στον επερχόμενο Μπρούνο Γκάμα το σουτ του οποίου σταμάτησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι!

Και ενώ ο Άρης είχε το μομέντουμ και έψαχνε το γκολ, ο Ολυμπιακός κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ στο 37′, στην πρώτη του φάση στο ματς. Μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων, οι Πειραιώτες βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα των «κιτρινόμαυρων», με τον Ραντζέλοβιτς να σεντράρει από τα δεξιά και τον Μαντί Καμαρά να έρχεται σαν «τρέιλερ» στην καρδιά της περιοχής και με καρφωτή κεφαλιά να πετυχαίνει το 1-0.

Στο 43′, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ με δυνατό σουτ του Εμβιλά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από ασίστ του Ελ Αραμπί.

Ο Άρης απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47′, το σουτ του Σούντγκρεν πέρασε άουτ, ενώ στο 52′ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το τραγικό λάθος του Παπασταθόπουλου μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Στο 59’ ο Μήτρογλου έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει στο σκορ, με το κοντινό πλασέ που επιχείρησε να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Τζολάκη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.

Κάπου εκεί ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Εξέλιξη φυσιολογική αν αναλογιστεί κανείς πως και οι δύο προπονητές προέβησαν σε αρκετές αλλαγές, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν η ζέστη και η κόπωση των παικτών. Ενδεικτικό είναι πως η επόμενη στιγμή στο ματς ήρθε στο 72′ με το μακρινό σουτ του Ραντζέλοβιτς να βγάζει δύσκολα ο Κουέστα, που είχε περάσει σαν αλλαγή στο ημίχρονο.

Έξι λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, χάρη στην τρομερή έμπνευση και ενέργεια του Κουντέ! Ο 25χρονος μέσος… άδειασε τρεις αντιπάλους, πάτησε περιοχή και με όμορφο γύρισμα βρήκε τον αμαρκάριστο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ισπανό κίπερ του Άρη.

Στο τέλος του αγώνα βέβαια, ο Άρη είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της… τιμής, όταν ο Μήτρογλου και ενώ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, νικήθηκε από τον Τζολάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (46′ Λαλά), Σεμέδο (65′ Ουσεϊνού Μπα), Παπασταθόπουλος (79′ Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79′ Σουρλής), Μπουχαλάκης (65′ Κούντε), Καμαρά (46′ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (79′ Τσούμιτς), Μασούρας (46′ Αγκιμπού), Αραμπί (65′ Βρουσάι).

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Ντένις (46′ Κουέστα), Σάκιτς, Μπεναλουάν (82′ Ασλανίδης), Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια (55′ Τζέγκο), Ματέο Γκαρσία (69′ Γκάνεα), Γκάμα (55′ Μήτρογλου), Μπερτόγλιο (55′ Μπρούνο), Μαντσίνι (69′ Μάνος).