Πολύ εύκολα και απλά ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια άνετη νίκη επί του Άρη με 3-0 και πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς στα πλέι οφ. Το γρήγορο γκολ του Ελ Κααμπί στο 3’ απλοποίησε τα πράγματα και έδωσε καλή ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους» που προέρχονταν από δύο ήττες στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Γκολ από τα… αποδυτήρια

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Φορτούνης σέντραρε από δεξιά και ο Μαροκινός επιθετικός με κεφαλιά ανάμεσα σε δύο αμυντικούς του Άρη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος μπακ των Πειραιωτών μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Άρη από δεξιά και σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά ο Κουέστα είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε.

Στο 18’ ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από την αριστερή γωνία της εστίας του Κουέστα.

Στο 20’ ο Ολυμπιακός απείλησε με κεφαλιά του Κάρμο, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα του Άρη. Στο 31’ ο Ποντένσε βρήκε ωραία τον Φορτούνη, αυτός έκανε το γύρισμα στον Έσε, ο Αργεντινός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και βγήκε κόρνερ.

Λίγο πριν συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (40’) ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Κααμπί από τον Μπράμπετς. Ο Μαροκινός εκτέλεσε ο ίδιος την εσχάτη των ποινών και προσπάθησε να σκοράρει α λα Πανένκα, αλλά ο Κουέστα έμεινε ακίνητος και μπλόκαρε.

Ποντένσε και 2-0

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Άκης Μάντζιος έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι τους Φαμπιάνο, Σαμόρα και Γκαρθία αντί των Ρόουζ, Σαβέριο και Ζιλ.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στην επανάληψη ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Γιόβετιτς. Ο Ποντένσε βρήκε με ωραία πάσα τον Γιόβετιτς, αυτός κοντρόλαρε με το δεξί και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Κουέστα έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 60’ ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Έσε έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έδωσε στον Γιόβετιτς, αυτός πάσαρε στον Ποντένσε και ο Πορτογάλος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 2-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή, αυτή τη φορά με τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 68’ ο Μάντζιος έβαλε τον Ανσαριφάρντ αντί του Μορόν.

Στο 71’ ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Μασούρα και Ζέλσον Μαρτίνς να παίρνουν τις θέσεις των Φορτούνη και Ποντένσε. Στο 73’ ο Γιόβετιτς σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Άκης Μάντζιος ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με τον Φετφατζίδη αντί του Σουλεϊμάνοφ.

Στο 82’ ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Καρβάλιο αντί των Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί. Τέσσερα λεπτά αργότερα έριξε και τον Κίνι αντί του Ροντινέι.

Ο Καρβάλιο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα

Στο 89’ ο Ολυμπιακός έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με τον Ζοάο Καρβάλιο. Ο Ζέλσον Μαρτίνς έδωσε στον Ρίτσαρντς, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Καρβάλιο από κοντά το 3-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη και να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο παιχνίδι με τη Λαμία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι (86′ Κίνι), Εσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71′ Ζέλσον Μαρτίνς), Φορτούνης(71′ Μασούρας), Ελ Καμπί (82′ Ελ Αραμπί) και Γιόβετιτς (82′ Καρβάλιο).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ (46′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα, Σαβέριο (46′ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (78′ Φετφατζίδης) και Μορόν (67′ Ανσαριφάρντ).

Διαβάστε ακόμη: